7 nastavení pro ochranu soukromí, která byste měli na iPhonu zapnout

Zařízení, která používáme ve dne i v noci, a všechna data, která o nás nashromáždila, mohou o nás hodně prozradit. Jen se zamyslete, co všechno lze najít ve smartphonu ve vaší kapse: vaše kontakty, polohu, fotky, e-maily, textové zprávy, nebo dokonce vaše bankovní údaje. Pokud máte obavy, nakolik jsou osobní údaje v telefonu soukromé, máme pro vás 7 nastavení, která byste nyní měli v iPhonu povolit.

Který iPad si vybrat?

Ačkoli nabídka tabletů Apple není nepřehledně široká, přinášíme vám porovnání všech stávajících zařízení a doufáme, že vám usnadní rozhodování.

Jak odebrat nálepky Memoji a Animoji z klávesnice Emoji vašeho iPhone

Pokud v konverzacích nepoužíváte nálepky, ukážeme vám, jak se zbavit otravné nabídky Memoji v sekci pro emoji výchozí iOS klávesnice. Využijeme k tomu funkci představenou v iOS 13.3.

Jak zkontrolovat a používat zámek aktivace na Macu

Funkce Zámek aktivace zabraňuje spuštění Macu, tak pomáhá chránit vaše soukromá data v případě, kdy o svůj počítač přijdete.

Využijte referenční nástroj Vyhledávání na vašem Macu

Váš Mac nabízí praktickou vestavěnou funkci Vyhledávání, která vám umožní získat informace téměř o všem. Jediným kliknutím získáte to, co potřebujete, ať už se jedná o jednoduchou definici slova nebo hru v App Store.

Jak používat gesta dvěma prsty v iOS

V systémech iOS 13 a iPadOS můžete v některých aplikacích využít nové gesto. Když poklepete dvěma prsty, rychle vstoupíte do režimu úprav a můžete vybrat více položek najednou, aniž byste museli použít tlačítko Upravit.

Jak opravit nereagující Touch Bar na Macu

Software, díky kterému funguje Touch Bar na Macu, se může někdy chovat divně a znemožnit vám tak používání oblíbených zkratek. Zamrzlý Touch Bar Macu naštěstí můžete snadno opravit.

Prozkoumejte všechna nastavení AirDrop

Tato šikovná služba umožňuje bezdrátový přenos položek, jako jsou fotografie a soubory, do zařízení Applu ve vaší blízkosti. Pomocí ní můžete rychle poslat fotografii kamarádovi nebo soubor vašemu kolegovi. AirDrop používá pro odesílání a přijímání položek Bluetooth a Wi-Fi.

Jak používat funkci Kresba přes Kontinuitu na Macu a iPadu

S novou funkcí systémů iOS 13, iPadOS a macOS Catalina nazvanou Kresba přes Kontinuitu můžete pomocí iPhonu, iPodu touch nebo iPadu kreslit do dokumentů Macu pomocí tužky Apple Pencil nebo prstu.

Jak řešit problémy se synchronizací zpráv

Zprávy v iCloudu pro iPhone, iPad a Mac vám umožní synchronizovat vaše zprávy iMessages i standardní textové zprávy na všech vašich zařízeních. Podívejme se, jak tuto funkci zapnout a jak řešit možné problémy.

Jak používat detekci cvičení na Apple Watch

Schopnost zaznamenávat cvičení, bez ohledu na sport, je bezesporu jednou ze zásadních funkcí Apple Watch. Sledování tréninků je nyní díky funkci automatické detekci cvičení mnohem snazší.

Apple Knihy – Skvělé místo pro čtení a poslech knih

Pokud patříte mezi vášnivé čtenáře a nenapravitelné knihomoly, určitě již znáte nativní řešení Applu pro skvělý zážitek z čtení e-booků a poslouchání audioknih – aplikaci Apple Knihy. Pro ty, kteří s ní ještě nemají mnoho zkušeností, zde máme vše, co potřebujete vědět, a k tomu velmi praktický tip pro večerní poslechové seance.

Počet 241 až 252 z 740 celkových

Page