Jak posílat zvukové zprávy v aplikaci Zprávy

Zvukové zprávy jsou skvělým způsobem, jak komunikovat i bez psaní. Můžete někomu říct, že ho máte rádi, poslat mu píseň nebo se jen zeptat, jak se má. To vše pouze hlasem.

I když jsou v dnešní době nejoblíbenější formou komunikace textové zprávy, občas je potřeba toho říct tolik, že se to do rychlé textové zprávy nevejde.

Když na to dojde, váš iPhone nabízí možnost odesílat kontaktům zvukové zprávy. Mohou si pak poslechnout, co jim chcete sdělit, a nemusí luštit text na displeji.

Tato funkce funguje pouze tehdy, když osoba, které posíláte zvukovou zprávu, používá také zařízení Applu – iPhone, iPad nebo MacBook s nainstalovanou aplikací iMessage. Je to rychlý a snadný způsob, jak si něco říct.

Podívejme se, jak poslat zvukovou zprávu.

Jak poslat zvukovou zprávu z iPhonu

  • Z plochy iPhonu otevřete aplikaci Zprávy klepnutím na její ikonu.
  • Začněte novou konverzaci iMessage klepnutím na ikonu pera a papíru v pravém horním rohu nebo otevřete existující konverzaci iMessage.
  • Napravo od textového pole iMessage stiskněte a podržte malou ikonu mikrofonu (nebo pokud používáte iOS 13, ikonu, která vypadá jako řada svislých čar) a začněte nahrávat zvukovou zprávu.
  • Po dokončení uvolněte tlačítko nahrávání. Poté se vedle zprávy zobrazí dvě ikony: první je tlačítko pro přehrávání ve tvaru pravoúhlého trojúhelníku, druhá je šipka směřující nahoru.
  • Stisknutím tlačítka Přehrát si můžete poslechnout, co jste právě nahráli, nebo klepnutím na šipku zvukovou zprávu odeslat.

U zvukových zpráv ale myslete na to, že netrvají věčně. Ve výchozím nastavení vyprší po dvou minutách od odeslání nebo poslechu. Pro některé to může být v pořádku, pro jiné nikoli.

Pokud patříte mezi ty „jiné“ a chcete si zvukové zprávy ponechat, můžete v aplikaci Zprávy v iOS nastavit dobu vypršení zvukových zpráv na Nikdy.

Jak změnit dobu, kdy zvukové zprávy vyprší

Své zvukové zprávy si můžete ponechat tak dlouho, jak budete chtít. Postupujte podle těchto kroků, abyste změnili dobu vypršení platnosti.

  • Otevřete Nastavení a vyberte Zprávy.
  • Přejděte dolů do části Zvukové zprávy.
  • Klepněte na Vyprší a poté vyberte Nikdy.

Tím se změní výchozí nastavení dvou minut, takže si můžete zvukové zprávy přehrát znovu, kdykoli budete chtít.

Pokud si nastavíte platnost zvukových zpráv tak, aby nikdy nevypršely, je třeba mít na paměti, že mohou začít zabírat místo ve vašem zařízení. Pokud to budete chtít později změnit, postupujte podle pokynů výše a v kroku 3 vyberte 2 minuty.