Jak na iPhonu zapnout a používat Hlasové ovládání namísto Siri

Možná nepatříte k velkým fanouškům Siri, i když rádi dáváte hlasové příkazy. Nebo máte Siri rádi, ale zrovna nemáte připojení k internetu a nemůžete ji používat. Ať už je důvod jakýkoli, svůj iPhone můžete ovládat hlasem pomocí funkce Hlasové ovládání.

Pomocí Hlasového ovládání můžete ovládat přehrávání hudby, telefonovat a provádět další úkony. Pokud si to chcete vyzkoušet, v tomto tutoriálu se dozvíte, jak na iPhonu zapnout a používat Hlasové ovládání namísto Siri.

Jak zapnout Hlasové ovládání na iPhonu

Na iPhonu zapněte Hlasové ovládání takto:

  • Otevřete Nastavení a vyberte Zpřístupnění.
  • Vyberte Hlasové ovládání a potom Nastavit hlasové ovládání. Na pozadí se zahájí stahování.

Po dokončení stahování se na stavovém řádku zařízení zobrazí ikona mikrofonu, která ukazuje, jestli Hlasové ovládání naslouchá nebo ne.

Jak používat Hlasové ovládání

Když je Hlasové ovládání zapnuté, můžete vyslovovat příkazy a ovládat jimi zařízení stejně jako dotykem. Pokud třeba potřebujete z domovské obrazovky hledat pomocí Spotlightu, stačí říct „Swipe down“.

Seznam příkazů dostupných v různých situacích zobrazíte tak, že řeknete „Show me what to say“. Uvidíte několik návrhů na příkazy, které můžete dát, jako je volání, vytáčení, další skladba a předchozí skladba.

Poznámky k Hlasovému ovládání

  • Po počátečním nastavení můžete Hlasové ovládání zapnout nebo vypnout tak, že řeknete „Hey Siri“, použijete zkratku zpřístupnění nebo přejdete do Nastavení, vyberete Zpřístupnění a potom Hlasové ovládání.
  • Nemůžete používat Siri a Hlasové ovládání současně. Když tedy používáte Hlasové ovládání, nemůžete se Siri mluvit.
  • Jazyk: Hlasové ovládání používá primární jazyk nastavený na iPhonu nebo iPodu touch.
  • Chcete-li dosáhnout nejlepších výsledků, použijte pro příkazy celá jména svých kontaktů.

Jak vypnout Hlasové ovládání

Pokud se později rozhodnete Hlasové ovládání nepoužívat, můžete jej vypnout stejně snadno jako zapnout. Postupujte takto:

  • Otevřete Nastavení a vyberte Zpřístupnění.
  • Klepněte na Hlasové ovládání a uveďte přepínač do polohy Vypnuto.