Jak vypnout Zobrazení dnešního dne na uzamčené obrazovce

Zobrazení dnešního dne na vašem iPhonu nebo iPadu je praktické místo pro vaše oblíbené widgety. Můžete si tam zkontrolovat počasí, stav baterie, otevřít kalkulačku a mnoho dalšího.

Pokud však chcete na zamknuté ploše pouze rychle zobrazit Oznamovací centrum, může vám Zobrazení dnešního dne překážet. Stačí jen při prohlížení oznámení přejet prstem a hned se otevře zobrazení Dnes.

Pokud nejste fanouškem funkce Zobrazení dnešního dne a nikdy ji nepoužíváte, můžete ji vypnout. Nemůžete ji úplně odstranit nebo zakázat, ale je možné ji na uzamčené obrazovce vypnout. Podívejte se na návod.

Jak vypnout Zobrazení dnešního dne na uzamčené obrazovce

Vezměte svůj iPhone nebo iPad a podle těchto jednoduchých kroků vypněte Zobrazení dnešního dne na uzamčené obrazovce.

  • Otevřete aplikaci nastavení a vyberte Face ID/Touch a kódový zámek.
  • Po zobrazení výzvy zadejte přístupový kód.
  • Přejděte dolů a v části Povolit přístup při uzamčení vypněte přepínač pro Zobrazení dnešního dne.

Zjistíte také, že můžete vypnoui t další funkce pro uzamčené zařízení, jako je například Oznamovací centrum, Siri a Ovládací centrum.

Až skončíte, klepněte na šipku vlevo nahoře, abyste se vrátili do Nastavení, pokud chcete provést další změny. Případně můžete aplikaci jednoduše zavřít.

Jak odstranit widgety ze Zobrazení dnešního dne

Jak již bylo zmíněno, v zařízení nelze Zobrazení dnešního dne vypnout úplně, jen na uzamčené obrazovce. Aby však méně rušilo, můžete z něj odstranit všechny widgety. Pokud pak náhodou přejedete prstem na odemknuté obrazovce, bude prázdná.

  • Otevřete Zobrazení dnešního dne, přejděte dolů a klepněte na Upravit.
  • Klepněte na znaménko „–“ vedle widgetu a poté klepněte na Odstranit. Postupujte tak u každého widgetu, dokud nebudou všechny pryč.
  • Klepněte na Hotovo.

Když nyní otevřete Zobrazení dnešního dne, bude zcela prázdné.