Jak změnit vyzvánění iPhonu na melodii, která se vám líbí

Zatímco většina lidí umí změnit vyzváněcí tón iPhonu, stále existuje spousta těch, kteří na iPhone právě přešli a nevědí, jak na to. Tento krátký návod je určen uživatelům, kteří začali iPhone právě používat a potřebují pomoci s nastavením.

Zde je návod, jak změnit vyzváněcí tón pro iPhone na melodii, co vám vyhovuje.

Jak změnit vyzvánění na iPhonu

Na svému iPhonu si můžete vybrat z mnoha předinstalovaných vyzváněcích tónů. Stačí otevřít aplikaci Nastavení a postupovat podle těchto kroků.

  • V aplikaci Nastavení vyberte Zvuk (nebo Zvuk a haptika).
  • V části Zvuk a vibrace klepněte na Vyzvánění.
  • Když klepnete na každou možnost, uslyšíte, jak zní. V dolní části seznamu vyzvánění najdete také volbu Klasické. Pokud na ni klepnete, zobrazí se ještě více možností vyzvánění.
  • Až najdete vyzvánění, které se vám líbí, vyberte jej. Poté se můžete pomocí šipky vlevo nahoře vrátit zpět.

Pokud se vám nelíbí žádný z vyzváněcích tónů, které jsou k dispozici pro iPhone, můžete se vydat do Obchodu se zvuky a koupit si své vysněné vyzvánění.

Obchod s tóny najdete v horní části stránky Vyzvánění. Klepnutím se dostanete do obchodu, kde můžete procházet, nakupovat a stahovat další vyzvánění.

Jak stáhnout zakoupené vyzvánění

Zakoupili jste si někdy vyzváněcí tón od Apple a zapomněli jej zálohovat v iTunes na svém počítači? Pokud ano, je pravděpodobné, že po zprovoznění nového iPhonu nebo iPadu nebudete moci vyzváněcí tón synchronizovat, protože nemáte původní soubor.

Dobrou zprávou je, že vám zakoupené vyzváněcí tóny stále patří.

Systém iOS 11 nově nabízí možnost stáhnout vyzváněcí tóny, které jste si dříve zakoupili na své Apple ID. Tato funkce není k dispozici ve starších verzích iOS.

  • Otevřete aplikaci Nastavení.
  • V seznamu klepněte na Zvuk (nebo Zvuk a haptika).
  • Nyní klepněte na libovolný zvuk v seznamu.
  • Pokud jste si v minulosti zakoupili vyzváněcí tóny z iTunes a jsou stále k dispozici, měla by se v horní části stránky zobrazit možnost Stáhnout všechny koupené zvuky.

Klepněte na ni a systém znovu stáhne všechny vyzváněcí tóny a tóny upozornění zakoupené z iTunes pomocí vašeho účtu Apple ID a ihned je zpřístupní prostřednictvím Nastavení → Zvuk a haptika.

A právě tak jsem znovu získala vyzváněcí tón Jessie J, který jsem si koupila už před lety!

Apple upozorňuje, že některé zakoupené zvuky nebudete dostupné. To se stává v situaci, když je majitel z jakéhokoli důvodu z iTunes Store stáhl.

Stáhnuté melodie můžete nastavit jako vyzvánění, zvuk SMS, zvuk nové pošty, zvuk kalendáře a dalších. Tuto melodii můžete použít i jako vyzvánění nebo zvuk SMS pro konkrétní kontakt, abyste věděli, kdo vám posílá zprávy, nebo vám volá, i když máte iPhone v kapse.

Jak změnit zvuk SMS na iPhonu

Všimněte si, že v nastavení Zvuk a haptika můžete změnit také zvuk SMS. Toto nastavení najdete hned pod Vyzváněním.

Když na něj klepnete, otevřete další skupinu melodií, z nichž si můžete vybrat. Zde také najdete odkaz na Obchod s tóny, pokud si chcete melodii koupit.