Jak upřednostnit stahování aplikací nebo aktualizací na iPhonu

Už se vám stalo, že jste stahovali nebo aktualizovali více aplikací najednou, a najednou si uvědomili, že jednu z těchto aplikací potřebujete použít? iOS nabízí praktickou funkci, která se vám v tomto případě bude hodit: vybranou stahovanou aplikaci můžete postavit na začátek fronty.

Pokud máte v iOS zařízení nastaveny automatické aktualizace, pravděpodobně nebudete najednou aktualizovat mnoho aplikací. Přesto se to občas stane. Možná jste právě aktualizovali iOS na novou velkou verzi, kdy najednou vychází mnoho aktualizací.

Tato funkce vyžaduje iPhone nebo iPad s 3D Touch. Pokud aktualizujete více aplikací najednou a zjistíte, že některou z nich potřebujete použít, zobrazte kontextové silným stisknutím aktualizované aplikace.

Když do svého iPhonu stahujete více než jednu aplikaci najednou, můžete mít pocit, že to trvá celou věčnost. Možná nastavujete nové zařízení a potřebujete toho hodně postahovat, nebo necháte aktualizace hromadit v App Storu a stahujete je najednou.

Ne všechny aplikace mají stejnou prioritu i při stahování. Určitě budete chtít, aby se e-mailová aplikace stáhla před hrou. Naštěstí existuje způsob, jak zrychlit stahování nebo aktualizace konkrétní aplikace tím, že jí dáte prioritu. Zde je návod.

Jak upřednostnit stahování aplikací pro iPhone

Jakmile začne stahování aplikace, můžete ji zobrazit na obrazovce. Ikona zešedne a roztočí se na ní kolečko. I během tohoto procesu můžete použít 3D Touch a upřednostnit ji. Stiskněte a podržte ikonu aplikace. Když se objeví menu, klepněte na Upřednostnit stahování.

Zde si můžete všimnout možnosti Pozastavit stahování. Pokud klepnete na tuto možnost, stahování odložíte a uvidíte, že se zobrazí ikona pauzy a místo názvu aplikace zobrazuje Pozastaveno. To je užitečné pro aplikace, které chcete stáhnout jako poslední. Až budete připraveni pokračovat ve stahování, na aplikaci jednoduše klepněte.

A samozřejmě, existuje možnost Zrušit stahování, pokud už vás aplikace nezajímá.