Jak automaticky vypnout trackpad, když je k Macu připojena myš

Trackpad na vašem MacBooku je skvělým způsobem, jak s počítačem pracovat. Ale zároveň může být nepraktický, hlavně pokud jej nepoužíváte a omylem o něj zavadíte.

Zařízení Magic Mouse 2, Magic Keyboard, Magic Keyboard s numerickou klávesnicí a Magic Trackpad 2 fungují s Macem bezdrátově přes Bluetooth. Stačí, když jsou spárována a zapnuta.

Pokud jste své zařízení dostali s novým iMacem, je s počítačem už spárováno a stačí jej zapnout při prvním zapnutí Macu. Ověřte, zda je zařízení zapnuto, vidíte to na vypínači napájení. Pokud svítí zeleně, zařízení je zapnuté.

Pokud jste zařízení zakoupili samostatně, nebo pokud se od vašeho Macu odpárovalo, spárujte je podle níže uvedených kroků.

Jak připojit Magic Mouse 2, Magic Keyboard, Magic Keyboard s numerickou klávesnicí nebo Magic Trackpad 2

  • K portu zařízení Lightning připojte kabel Lightning-USB nebo kabel USB-C-Lightning a druhý konec kabelu připojte k Macu.
  • Ujistěte se, že je hlavní vypínač zařízení zapnutý. (Když je zařízení zapnuto, vypínač je podsvětlený zeleně.)
  • Zvolte nabídku Apple> Předvolby systému a poté klepnutím na Bluetooth otevřete okno předvoleb Bluetooth. Když se zařízení spáruje s Macem, zobrazí se v seznamu zařízení.
  • Úroveň nabití zařízení naleznete v okně předvoleb Bluetooth. Když je zařízení nabité, odpojte jej, abyste jej mohli používat bezdrátově.

Možná místo trackpadu raději používáte myš, nebo jiný bezdrátový trackpad, který připojíte k Macu. Takže píšete jako o závod, sáhnete po myši, začněte psát znovu a dlaň zavadíte o trackpad. Jejda, co se právě stalo na obrazovce?

Existuje velmi snadný způsob, jak se tomuto problému vyhnout. Zde je návod, jak automaticky zakázat trackpad, když je k Macu připojena myš nebo bezdrátový trackpad.

Jak zakázat trackpad Macu, když je připojená myš

S jedním jednoduchým nastavením se můžete vyhnout nechtěnému zavadění o trackpad vašeho Macu. Postupujte podle těchto kroků.

  • Na horní liště klikněte na ikonu Apple> Předvolby systému.
  • Otevřete Zpřístupnění. Ano, toto nastavení není v nastavení myši nebo trackpadu.
  • Vlevo přejděte do části Ovládání ukazatele a vyberte možnost Myš a trackpad.
  • Vpravo zaškrtněte políčko Pokud je připojena myš nebo bezdrátový trackpad, ignorovat vestavěný trackpad.

Jakmile to uděláte, otestujte to. Bez ohledu na to, co děláte s vestavěným trackpadem, nic se dít nebude. Nyní budou všechna vaše kliknutí pocházet z myši nebo bezdrátového trackpadu, podle toho, čemu dáváte přednost.