S Macem na cestách – Než vyrazíte

Chystáte se vydat na úžasnou cestu, kterou jste strašně dlouho plánovali a na kterou jste si šetřili peníze i dovolenou? Pokud se rozhodnete vzít si s sebou svůj Mac, ujistěte se, že děláte vše, co je ve vašich silách, aby byl váš milovaný laptop během cestování v bezpečí. A to zahrnuje i několik přípravných kroků.

GTD a Apple: Osvědčené postupy a triky

Systém Davida Allena nabízí nesčetné množství nástrojů a triků, jak být produktivnější, i když jeho systém neimplementujete jako celek. Podívejme se některé z nich a jak k nim využít zařízení Applu.

Jak používat Apple Pay na webu na Macu

Pomocí Touch ID na MacBooku Air nebo MacBooku Pro, iPhonu nebo Apple Watch můžete bezpečně nakupovat na webu pomocí Apple Pay, nejbezpečnější platební metody!

Uživatelé Macu patří mezi nejproduktivnější zaměstnance

Podle společnosti IBM jsou ti zaměstnanci, kteří se rozhodli pracovat na Macu, produktivnější a také loajálnější k zaměstnavateli než ti, kteří používají Windows.

Jak používat optimalizaci úložného prostoru na Macu

Během používání stolních počítačů a notebooků máme tendenci zaplňovat pevné disky věcmi, které jsme v průběhu let nashromáždili. Optimalizace úložiště vezme soubory, které jste uložili do iCloudu, a pokud je vaše místní úložiště příliš plné, odstraní je z počítače.

Jak na Macu blokovat hovory přes FaceTime a odesílatele zpráv

Na svém iPhonu můžete snadno zablokovat hovory přes FaceTime, odesílatele zpráv a další. Ale co když komunikujete na Macu právě v době, když s vámi chce komunikovat někdo, koho chcete zablokovat?

Opravdu užitečné tipy, které by měl znát každý majitel iPhonu

Pokud jste si pořídili zbrusu nový iPhone, udělejte sami sobě laskavost a zapamatujte si tyto užitečné tipy a triky, které vám ušetří čas a zároveň zvýší vaši produktivitu. Fungují také u starších modelů iPhonu, pokud máte nainstalován alespoň iOS 11.

Jak sdílet hesla se zařízeními a kontakty pomocí AirDrop

Systémy iOS 12 a MacOS 10.14 Mojave přinesly skvělou novou funkci. Ta vám umožní bezdrátově odesílat hesla k webovým stránkám nebo aplikacím z jednoho iPhonu, iPadu nebo Macu na jiné zařízení v blízkosti. Postará se o to AirDrop, patentovaná funkce Applu pro sdílení souborů.

Jak povolit a používat detekci pádu na Apple Watch

Apple Watch Series 4 přinesly novou funkci detekce pádu, která je automaticky aktivovaná, pokud jste starší 65 let. Pokud upadnete a zůstanete po dobu jedné minuty nehybní nebo nereagujete, hodinky zavolají záchranné služby a pošlou zprávu vašim nouzovým kontaktům, a tak vám potenciálně zachrání život. Přinášíme vám návod, jak funkci detekce pádu na vašich Apple Watch zapnout a používat.

Jak používat funkci Hey Siri s více zařízeními v blízkosti

V operačním systému iOS 10 a novějších využívá funkce Hey Siri informace o blízkosti spojení Bluetooth k tomu, aby aktivovala chytrou asistentku jenom na jednom ze zařízení v dosahu. Zde je návod, jak správně používat Hey Siri v situacích, kdy máte v blízkosti několik zařízení, která tuto skvělou funkci podporují.

Jak nastavit a používat Odpovědět zprávou na iPhonu

Víte, jaké to je, když vám někdo volá a vy nemůžete hovor přijmout. Možná jste na schůzce nebo řídíte. Váš iPhone vám nabízí praktický způsob, jak odpovědět volajícímu pomocí předem vytvořené textové zprávy. Tato funkce se nazývá Odpovědět zprávou a zde je návod, jak ji nastavit a používat.

Zaveďte si systém řízení času GTD s Applem

Pokud již bilancujete letošní rok a plánujete nový, možná se chystáte i analyzovat své nástroje pro organizaci času. Pokud si chcete vytvořit co nejjednodušší a co možná efektivní možný postup, máme pro vás řešení. Systém Mít vše hotovo (Getting Things Done, GTD), s nativními aplikacemi Apple. Máte zájem?

Počet 361 až 372 z 740 celkových

Page