Tři aplikace pro Mac, které vám pomohou zvýšit produktivitu

Aplikace pro zvýšení produktivity na Macu jsou všude. Je jich tolik, že spoustu potenciálně produktivních hodin můžete promrhat hledáním těch nejlepších. Proto jsou články, jako je tento, tak užitečné. Pomáhají vám rychle identifikovat několik klíčových aplikací, které stojí za zvážení.

„Produktivita“ a její zvyšování může samozřejmě pro různé lidi znamenat různé věci. Někdo si potrpí na přehledné seznamy úkolů, zatímco jiní berou nutkavé vytváření seznamů jako úkol, který odvádí pozornost od těch úkolů, které je ve skutečnosti třeba udělat.

Existují dokonce i aplikace pro zvýšení produktivity na Macu, které jen předstírají, že vám pomohou (např. Camouflage skryje nepořádek na ploše, ale ve skutečnosti jej neuklidí). Koneckonců cokoli, co vám pomůže udělat něco lépe, rychleji nebo vůbec udělat, může být nástrojem produktivity. Avšak stahování tun aplikací, které možná nikdy nepoužijete, může mít za následek další úkol, který produktivitu zrovna nepodporuje: úkol zbavit se zbytečných aplikací.

Things 3

Pro všechny nadšené tvůrce seznamů a správce úloh je zde aplikace Things pro macOS, iPadOS, iOS a watchOS, která získala různá ocenění. Jejími autory jsou Němci, lidé známí svým organizačním mistrovstvím (vývojářské studio Cultured Code sídlí ve Stuttgartu). Třetí iterace aplikace je plně přepracována. Bezproblémově propojuje vaše úkoly a kalendář, což vám umožňuje přidávat celou řadu jedinečných funkcí, jako jsou kontrolní seznamy, popisy, nadcházející úkoly, úkoly podle denní doby (např. pouze večer), automatické připomínky a další.

Stáhněte si Things 3 pro Mac z App Storu (1 490 Kč)
Stáhněte si Things 3 pro iPhone a Apple Watch z App Storu (299 Kč)
Stáhněte si Things 3 pro iPad z App Storu (599 Kč)

Affinity Photo

Pointou této aplikace je, že nemusíte neustále platit za Photoshop jen proto, že občas potřebujete něco rychle oříznout, přidat k obrázku pozadí nebo vytvořit vícevrstvé vizuální mistrovské dílo. Affinity Photo od vývojářského týmu Serif je vaší únikovou cestou z platebního modelu předplatného, aplikace je vaše jednou provždy za jednorázovou sumu kolem 50 dolarů. Prodává se jako jediný plně vybavený editor fotografií integrovaný v systémech macOS, iPadOS a Windows. Poslední aktualizace 1.7 obsahuje rozsáhlý seznam vylepšení a nových funkcí. Je dostatečně sofistikovaná na to, aby ji mohli používat i profesionální fotografové, a zároveň dostatečně levná na to, abyste ji vyzkoušeli i vy. Pokud trváte na nástrojích zdarma, nezapomínejte na nativní nástroje editace v aplikaci Fotky v macOS. Nebo zkuste open source editor fotografií GIMP.

Stáhněte si Affinity Photo pro Mac z App Storu (1 490 Kč)
Stáhněte si Affinity Photo pro iPad z App Storu (599 Kč)

Dashlane

Dashlane zvyšuje produktivitu tím, že automatizuje a zabezpečí některé z nejnáročnějších aspektů online života. Konkrétně vytváří, pamatuje si a zadává složitá, jedinečná hesla a citlivé informace o vaší identitě. Neměli byste příjemný pocit bezpečí, kdybyste už nikdy nemuseli zadávat datum narození nebo číslo kreditní karty? S aplikací Dashlane to platí pro vše, co byste raději viděli na webové stránce vyplněné automaticky. Mezi prémiovými funkcemi nabízí Dashlane také monitorování dark webu (abyste viděli, zda vaše identita není ohrožena) a virtuální privátní síť (VPN), která vás udržuje v anonymitě při vašich toulkách po internetu.

Stáhněte si Dashlane pro Mac z App Storu (zdarma, iAP)

Stáhněte si Dashlane pro iPhone a Apple Watch z App Storu (zdarma, iAP)