S Macem na cestách – Proč zapnout šifrování pomocí FileVaultu?

Chystáte se vyrazit na kratší nebo delší cestu se svým Macem a začínáte s přípravami? Pokud jde o software, existuje řada kroků, které vám umožní cestovat s vaším oblíbeným zařízením bezpečně. Mimo jiné můžete zvážit šifrování startovacího disku Macu pomocí FileVaultu. Ptáte se proč?

Jste závislí na svém mobilním telefonu?

O nebezpečí spojené s užíváním vašeho mobilního telefonu při řízení se velmi často diskutuje. Chodci s telefonem v ruce jsou zmiňováni méně často, přestože jsou ohroženi, ale jiným způsobem. Podle odborníků je vždy nejlepší ukazatelem závislosti, pokud svůj telefon neodložíte.

Stáhněte si kompletní uživatelskou příručku pro svá Apple zařízení

Psaní příruček je podivná práce, navíc většina uživatelů z nich nepřečte ani řádek. Pokud nejste jako ostatní a chtěli byste si prohlédnout úplnou dokumentaci vašeho zařízení od Applu, máte možnost.

Black Friday začíná – Zde jsou tři nejlepší nabídky

Letošní Black Friday právě začalo a potrvá až do 2. prosince. Měli jsme možnost se podívat na letošní výběr, ze kterého nás zaujaly tyto tři nabídky.

Nový MacBook Pro 16” na vlastní kůži – Skvělý výkonný stroj se vrací!

Nový MacBook Pro byl předmětem mnoha různých spekulací, a naše očekávání proto narostla až do nebe. Podařilo se mu je naplnit? O tom není nejmenších pochyb!

Jak vypadá redesignovaná stránka Apple ID v Předvolbách systému

S macOS Catalina Apple jsme získali nový jednoduchý způsob, jak spravovat informace o Apple ID. Na jednom místě tak můžete změnit své jméno, telefonní číslo a e-mail, zkontrolovat platební a dodací údaje a spravovat svá zařízení.

Jak rozumět přehledům Času u obrazovky na Macu

Pokud jste na Macu nastavili Čas u obrazovky pro sebe nebo pro děti, pravděpodobně jste využili možností nastavit limity aplikací, naplánovat klidový čas, omezit obsah a soukromí nebo všechny tři možnosti. Další důležitou součástí funkce Čas u obrazovky jsou přehledy.

Jak povolit stahování aplikací nad 200 MB přes mobilní data na iPhonu a iPadu

V systémech iOS 13 a iPadOS můžete deaktivovat limit mobilního stahování aplikací z App Store, takže při stahování položek přes 200 MB pomocí mobilních dat vašeho iPhone nebudete žádáni o svolení.

Jak používat Finder místo iTunes na Macu

Pokud jste svůj Mac aktualizovali na macOS Catalina, určitě jste zaregistrovali, že chybí jedna aplikace: iTunes. Nebylo to žádné překvapení – o tom, že iTunes přestane existovat, se psalo už dlouho. Ale nyní, když je opravdu pryč, budete muset svá zařízení spravovat jinak.

Jak nastavit a používat zámek aktivace na Macu

Funkce Zámek aktivace zabraňuje spuštění Macu a pomáhá chránit vaše soukromé informace v případě, že svůj Mac ztratíte nebo vám jej ukradnou.

Spravujte režimy aktivního potlačování hluku a propustnosti na vašich AirPods Pro

Pokud jste nedávno pořídili AirPods Pro, budete se chtít seznámit s režimy pro správu hluku. Máte k dispozici tři režimy: aktivní potlačování hluku, propustnost a vypnuto. Tato nastavení můžete změnit podle toho, do jaké míry chcete slyšet zvuky okolí.

Jak DVD pomalu odcházejí na odpočinek

Ačkoli máme pocit, že jde o dalekou minulost, není to tak dávno, když bylo sledování filmů na DVD filmů trendy. Formát, který vznikl v roce 1995, bude ještě nějakou dobu přítomen, ale jeho budoucnost není růžová.

Počet 349 až 360 z 740 celkových

Page