Vyhledávejte v Safari ještě chytřeji

Funkce vyhledávání v Safari je mnohem chytřejší, než si většina lidí pravděpodobně uvědomuje, přívlastek inteligentní nezískalo pro nic za nic. Aniž byste museli použít Google nebo jiný vyhledávač, můžete začít psát otázky, jako jsou čísla letů nebo místní počasí, a získávat související návrhy.

Proveďte rychlé vyhledávání v Safari

Jak jsme již zmínili výše, pomocí pole dynamického (inteligentního) vyhledávání můžete vyhledávat a získávat rychlé výsledky. Můžete tak bleskově zjistit podrobnosti o filmech, televizních pořadech, skladbách, interpretech a mnohem více. Pro kontrolu stavu letu stačí zadat jeho číslo.

Abyste získali místní předpověď počasí, začněte psát slovo „počasí“. Než otevřete konkrétní vyhledávač, zkuste do pole inteligentního vyhledávání zadat klíčové slovo nebo frázi, protože byste mohli najít bez dodatečného kroku přesně to, co chcete.

Přizpůsobte si možnosti vyhledávání

Při zadávání výrazu do pole inteligentního vyhledávání si všimněte praktických návrhů. Pokud však chcete odebrat konkrétní typy návrhů, můžete tyto možnosti v předvolbách Safari zakázat.

Otevřete Safari a na panelu nabídek klikněte na Safari> Předvolby. Klikněte na kartu Hledat. V sekci Dynamické vyhledávací pole se zobrazí čtyři zaškrtávací políčka, která můžete podle potřeby zrušit.

  • Zahrnout návrhy v Safari: Při psaní do Dynamického vyhledávacího pole nabídne Safari návrhy z App Store, Music, okolních míst a internetu.
  • Zapnout rychlé hledání stránek: U webů, které často prohledáváte, se zaznamenávají vyhledávání, abyste mohli další vyhledávání urychlit. Klepnutím na Spravovat weby můžete do seznamu weby přidat nebo je odebrat.
  • Načítat nejčastější stránky na pozadí: Prohlédněte si nejčastější stránky svého vyhledávání podle vašich záložek a historie prohlížení.
  • Zobrazit oblíbené: Když tuto položku zakliknete, pod polem inteligentního vyhledávání zobrazíte své oblíbené položky Safari.

Máte také možnost zahrnout doporučení vyhledávačů pod polem Vyhledávač. Pokud například používáte Google, zobrazí se při používání pole inteligentního vyhledávání doporučení Google.

Prohledejte aktuální webovou stránku

Pokud hledáte hledané slovo nebo téma na stránce, kterou si právě prohlížíte, můžete jej také vyhledat.

Použijte klávesovou zkratku Command + F. V horní části stránky se zobrazí vyhledávací lišta. Zadejte klíčové slovo nebo frázi a zjistíte, kolikrát se na stránce objeví. Pomocí šipek můžete přejít na každý nalezený výskyt nebo prohlédnout celou stránku, abyste viděli zvýrazněné hledané slovo.

Po dokončení vyhledávací lištu jednoduše zavřete.

Prohledejte už navštívený web

Chcete-li prohledat web, který jste už dříve navštívili, na konkrétní klíčové slovo nebo frázi, stačí zadat web a poté klíčové slovo.

Opakujte nedávné hledání

K poslednímu vyhledávání, které jste provedli v prohlížeči Safari, se můžete snadno vrátit. Vymazejte text v poli inteligentního vyhledávání a poté klikněte na lupu. Pod tímto polem uvidíte nedávné vyhledávání, které můžete znovu vybrat.

Můžete také kliknout na Historie> SnapBack do výsledků vyhledávání na liště nabídky a přejít na poslední hledání.

Přepínání panelů pomocí vyhledávání

Pokud máte v prohlížeči Safari otevřeno několik panelů, můžete se na jeden z nich snadno přepnout pomocí funkce vyhledávání. Do pole inteligentní vyhledávání zadejte klíčové slovo a uvidíte otevřené panely, které se k němu vztahují. Mezi panely se přepnete kliknutím.