Nejlepší mobilní hry roku 2019

Doufáme, že vám svátky přinesly kromě radosti a štěstí také nějaký volný čas. A to je skvělá příležitost se ohlédnout za nejlepšími letošními mobilními hrami. Při které si odpočinete vy?

Letošní rok byl, pokud jde o mobilní hry, skutečně vzrušující. Významnou události bylo spuštění Apple Arcade, služby herního předplatného, v rámci které si můžete stáhnout více než sto her bez dalších nákupů v aplikaci. Absolutně přelomový je i fakt, iOS 13 začal podporovat ovladače k Xbox One a PS4.

Kromě Apple Arcade přinesl rok 2019 spousty úspěšných her. Začněme u Blades, které přinesly do našich mobilních zařízení jeden z předních RPG titulů, vesmír Elder Scrolls. Kromě vynikající grafiky nabízí často aktualizovaná hra spoustu nových výzev a misí.

Ti, kteří milují karetní hry, určitě uvítali Gwent, který je známý ze světa The Witcher. A ti, kteří mají rádi akční hry, si bezpochyby stáhli Call of Duty Mobile, jeden z letošních nejlepších titulů. Vývojáři her mysleli také na milovníky Nintendo, kteří mohou strávit hodiny u nejnovější Mario hry, Kart Tour. A ano, neměli bychom zapomenout ani na Fortnite, druhou sezónu bláznivé battle royal, která také vyšla letos.

Kromě těchto vynikajících bezplatných titulů jsme sestavili seznam prémiových her, které vám nabízejí skvělý herní zážitek za přijatelnou cenu.

Bendy and the Ink Machine

U Bendy jsme museli pravidla trochu upravit, protože mobilní verze této hry vyšla už během minulých Vánoc. Proto i tento titul uvádíme ve výběru toho nejlepšího z roku 2019. Tato akční hororová hra obohacená o prvky puzzle je v tomto žánru poměrně vzácný jev a její kreslená 3D podoba je považována za naprosto jedinečnou. Už dříve byla představena pro PC a konzole, takže herní zážitek je zaručený.

Stáhněte si Bendy and the Ink Machine z App Store (iPhone, iPad, iPod touch – 179 Kč)

Doom I–II.

Klasickou FPS hru z dílny id Software můžete hrát na všech platformách. Před několika lety se fanouškům ji podařilo zajistit rozběhnout také na osciloskopu. Na konci letošního roku studio Bethesda zpřístupnil první dvě epizody pro iPhone, takže teď můžete zabíjet démony brokovnicí kdykoli a kdekoli.

Stáhněte si DOOM z App Store (iPhone, iPad, iPod touch – 129 Kč)

Stáhněte si DOOM II z App Store (iPhone, iPad, iPod touch – 129 Kč)

Dead Cells

Podle jednomyslného hodnocení kritiků je Dead Cells jednou z nejlepších her svého žánru. Hlavním cílem této akční plošinovky je vylepšovat vaší postavy neustálým umíráním a opakováním náhodně generovaných úrovních. Zabít, zemřít, učit se, opakovat. Tato hra byla poprvé představena na PC a konzolách a letos ji přinesli na mobilní platformy.

Stáhněte si Dead Cells z App Store (iPhone, iPad, iPod touch – 229 Kč)

Hyper Light Drifter

Hyper Light Drifter je jednou ze zábavných her ve stylu pixel art. Stejně jako Dead Cells byl poprvé představen pro PC a konzole a kritici jej nemohli vynachválit. Tato hra vám nabízí zhruba 7-8 hodin klasického hraní rolí, díky neonové grafice se budete skvěle bavit.

Stáhněte si Hyper Light Drifter z App Store (iPhone, iPad, iPod touch – 129 Kč)

Journey

Rok 2019 se zapsal do dějin hraní díky tomu, že během něj vyšla nejúžasnější hra App Storu. Ano, máme na mysli Sky: Children of the Light. Hráči ji milují nebo nenávidí, ale shodují se na tom, že předchozí titul vývojáře, Journey pro konzoli PS3 nabídl komplexnější herní zážitek. Není divu, že herní společnost tuto nejlepší indie hru portovala na iOS.

Stáhněte si Journey z App Store (iPhone, iPad, iPod touch – 129 Kč)

Battle Chasers: Nightwar

Battle Chasers je pro milovníky hraní rolí. Nightware představuje absolutní vrchol tohoto žánru. Vizuálně je okouzlující a celá hra vás jednoduše naprosto pohltí. Díky zhruba 30hodinovému hraní nabízí spoustu zábavy za dobrou cenu.

Stáhněte si Battle Chasers: Nightwar z App Store (iPhone, iPad, iPod touch – 249 Kč)

Gris

Gris je další portovaná plošinovka, kterou média vychválila do nebes. Španělská hra vás naladí na melancholickou notu, protože její hlavní téma jsou ztráty a zármutek. Není to nejveselejší volba na sváteční období, ale pokud jste si oblíbili emociálně působivé hry, bude se vám Gris líbit.

Stáhněte si Gris z App Store (iPhone, iPad, iPod touch – 129 Kč)