Powerbeats Pro – Testovali jsme nejlepší plně bezdrátová sluchátka na světě

Nedávno uvedená plně bezdrátová sluchátka Beats jsou považována za nejlepší sportovní sluchátka doposud. Otestovali jsme je, zda je to pravda!

Do našich obchodů konečně dorazila i Powerbeats Pro. Jedná se o první skutečně bezdrátová sluchátka Beats, která byla speciálně navržena pro sport.

Kouzelný svět plně bezdrátových sluchátek

Jsme velcí fanoušci plně bezdrátových sluchátek a všech dalších drobností, díky nimž je konzumace hudby a dalších obsahů jednodušší a snadnější. Není divu, že tato zařízení jsou aktuálně naším nejoblíbenějším doplňkem.

Větší výběr znamená, že je snadnější najít pro různá zařízení v tomto segmentu místo. Hlavním šampionem jsou AirPods, které mohou konkurenti snadno překonat v různých směrech, ale vždy to bude vítěz v oblasti každodenního použití.

Existují různá sluchátka do uší, která fungují relativně skvěle. Relativně, protože jejich výkon nelze vzhledem k jejich fyzickým omezením srovnávat se sluchátky přes hlavu. Snadno se však vejdou do kapsy a naplní všechny vaše potřeby, pokud netoužíte po skutečném audiofilním zážitku.

A tady je to zařízení, na které jsme tak dlouho čekali. Snaží se zaplnit opravdu velkou mezeru na trhu. Jedná se o první spolehlivá, plně bezdrátová sluchátka, které jsou jednomyslně doporučována všemi novináři, blogery a vlogery. Jde o zbrusu nový produkt Beats, Powerbeats Pro.

Nejdříve musíme poukázat na jednu skutečnost. Není to skutečné profesionální zařízení v běžném slova smyslu, není určené pro profi využití. Je to pár sportovních pecek, které uspokojí přání mnoha uživatelů pro každodenní použití. Označování přívlastkem „pro“ je nejnovějším trendem, i když by pro tento přístroj bylo vhodnější název Powerbeats Sport nebo Air.

Design

Jasně vidíme, že v tomto případě byla funkce důležitější než design. Beats musel dělat kompromisy. Neříkáme ale, že se jedná o nejhůř vypadající sluchátka, která se kdy dotkla našich uší, navíc v promo videích vypadají skvěle.

Připomínají nám Bluetooth headsety ze slavné éry Nokia a tuto roli také hrají dokonale. Jsme si jistí, že kromě designu budou i jiné důvody, proč se vám toto zařízení bude líbit. Ve sluchátkách můžete bez problémů skákat a běhat, čtyři ušní polstrování různých velikostí vám pomohou najít ideální tvar pro vaše uši.

Pevně se drží ucha a jsou komfortní i pro dlouhodobé používání, uši nás nebolely ani po celodenním nošení. Snadno jsme si na ně zvykli a celý den jsme je nevyjmuli. Jsou trochu příliš velká na to, abyste s nimi mohli spát, ale jinak padnou perfektně. Vzhledem k jejich odolnosti vůči vodě a potu se nemusíte bát je vzít do každého počasí, můžete je použít také při sprchování.

Nabíjecí pouzdro nelze porovnávat s ostatními na trhu, protože ušní držáky připojené k zařízení vyžadují hodně místa. Uložení sluchátek do pouzdra není tak jednoduché jako u menších pecek, ale naučíte se to snadno. Poté je to jasné jako malá násobilka. Nelze je nabíjet bezdrátově, tato funkce nám velmi scházela. Beats by tuto možnost mohl přidat. Lze je nabíjet pomocí kabelu Lightning, varianta USB-C by ale byla prozíravější s ohledem na budoucnost.

Obrovské černé pouzdro se hodí do kapes raperů, ale působí zvláštně v kapsách módních skinny džín. Jak jsme již řekli, jedná se o pár sportovních sluchátek, která se hodí na cvičení, takže ladí se sportovními taškami a batohy. A pouzdro nebudete potřebovat nosit s sebou, protože…

Výkon a výdrž baterie

Výdrž baterie je úžasná, slibovaných 9 hodin splní bez problémů, což bylo docela překvapivé. Samozřejmě je zde dostatek prostoru pro větší baterii. Pouzdro uchová energii pro další dva plné cykly. Takže v podstatě můžete sluchátka používat až 27 hodin (nebo 2x27 hodin, pokud posloucháte pouze jedno sluchátko).

Víme, že kvalita zvuku je nesmírně důležitá, nicméně se domníváme, že svět skutečně bezdrátových sluchátek je spíše o přenositelnosti a pohodlí než o skvělém zvuku. Kvalita zvuku je téma spíš pro velká sluchátka přes hlavu. Navzdory tomu musíme říci, že tato sluchátka znějí skutečně dobře. Pracují perfektně při sportu a při běžném poslouchání hudby, dokonce mají basy, které jsou pro Beats tak typické.

Fyzická tlačítka fungují dobře – existuje vyhrazené tlačítko pro přehrávání/pozastavení a obrovské tlačítko pro přechod na další písničku. Pokud máte plné ruce, žádný problém, čip H1 dobře známý z Airpods se postará o to, že hlasové ovládání funguje skvěle.

Verdikt

Sluchátka Powerbeats Pro splnila to, co slíbila. Ano, jsou to opravdu nejlepší plně bezdrátová sluchátka pro sportovní účely a mohou být perfektní volbou pro ty, kteří mají problémy s nasazováním AirPods do uší. Jsou dostatečně odolná i pro použití v mokru.

Jedinou nevýhodou je velké nabíjecí pouzdro. Když ho nosíte celý den s sebou, je to trochu nekomfortní, proto jsme jej většinu času nechávali doma. A ano, budete opravdu vypadat, jako byste používali retro headset s vaší starodávnou Nokií 3210.

A neměli bychom zapomenout na výraznou cenovku. Cena 6699 Kč není extrémně vysoká, ale opravdu bychom ji doporučili těm, kteří hledají něco víc než AirPods.

Pokud jste se rozhodli, že PowerBeats Pro potřebujete, najdete je v našem e-shopu a kamenných prodejnách!