Pět skvělých aplikací, které uklidí váš iPhone a uvolní na něm místo

Chtěli jste stáhnout skvělou novou aplikaci nebo aktualizaci pro iPhone, ale vyskočila na vás zpráva, že nemáte dostatek úložného prostoru. Pokud tuto situaci znáte až příliš dobře, zkuste některou z těchto aplikací, abyste se zbavili nepotřebných souborů a uvolnili místo na vašem iPhonu.

Jako zařízení, které používáte prakticky neustále ve dne i v noci, pro práci, zábavu, komunikaci, vzdělávání, tvorbu a mnoho dalšího, si váš iPhone zaslouží čas od času vyčistit. Když se vaše úložiště zaplní a výkon vašeho telefonu už není takový jako kdysi, je nejvyšší čas na pořádný úklid.

Viníci, kteří mají na svědomí plné úložiště a hromadění zbytečných dat, jsou většinou duplicitní fotografie, videa, soubory cookie, cache, zálohy logů a další nepotřebné soubory. Začněte odstraněním starých fotografií a nepoužívaných aplikací, snižte velikost úložiště „Jiné” a pak odstraňte Dokumenty a Data vašich aplikací. Jako další krok pro uvolnění prostoru a optimalizaci výkonu použijte některé z níže uvedených aplikací k vyhledání a vymazání nadbytečných souborů.

Stáhněte si aplikaci pro čištění

V App Store je mnoho aplikací, které vám mohou pomoci zbavit se nepotřebných souborů. Tyto apky hledají ve vaše zařízení s iOS obvyklé podezřelé a odstraňují je rychlostí blesku a velmi snadno, což šetří váš drahocenný čas. Stáhněte si je přímo do iPhonu (nebo jako iMyfone Umate do Macu a poté připojte iPhone) a nechte je provést magický úklid.

Clean Doctor

Clean Doctor je komplexní sada nástrojů na čištění zdarma pro iPhone, iPad a Mac. Je to výkonná a snadno použitelná aplikace pro boj s nevyžádanými soubory na všech frontách. Umožní vám odstranit duplicitní fotografie a videa, objemná videa, duplicitní a neúplné kontakty, obsah schránky, spam a reklamy v kalendáři a mnoho dalšího. A co víc, Clean Doctor nabízí řešení ochrany osobních údajů, kdy maskuje vaše soukromé fotografie do podoby krajiny, aby je skryl před zvědavýma očima.

Phone Cleaner for iPhone, iPad

 

Tato aplikace odvádí skvělou práci při optimalizaci úložiště a uvolnění místa. Existují čtyři základní režimy: 1. třídění souborů podle velikosti; 2. filtrování souborů s pokročilými filtry pro vyhledávání médií podle typu, velikosti, data vytvoření a dalších parametrů; 3. nalezení duplicitních a podobných fotografií ve vaší galerii; 4. čištění webu pro prohlížení bez reklam. S těmito čtyřmi režimy můžete okamžitě organizovat svá média a zbavit se těch souborů, které nechcete. Mezi nedávno přidané funkce patří modul pro čistění kontaktů a připomenutí. Co víc si můžete přát? Plná verze aplikace stojí 1,99 dolarů a najdete ji v App Store.

Gemini Photos

Pokud jste vášnivý fotograf a fotogalerie vašeho iPhonu je nekonečný proud fotografií, je pravděpodobné, že potřebuje jarní úklid. Aplikace „Gemini Photos“ pomůže s vyhledáním a odstraněním nechtěných fotografií a zabrání jim, aby okupovaly drahocenné úložiště. Aplikace vám navrhne dobré fotografie, které stojí za to si ponechat, a vybere i ty, které možná nepotřebujete, jako jsou snímky obrazovky, fotografie textů atd. Aplikace vám pomůže uspořádat celou knihovnu fotografií jen pomocí několika málo povelů. Aplikace také nabízí praktickou funkci, kterou iOS nemá: umožňuje najednou odstranit celou knihovnu fotografií. Stáhněte si aplikaci z App Store zdarma, upgrade na měsíční nebo roční předplatné odemkne funkci odstranění podobných fotografií.

Cleaner Pro

Přemýšleli jste někdy o vyčištění vašeho adresáře? Já nikdy, dokud jsem nenarazila na tuto super šikovnou aplikaci, a tak Cleaner Pro konečně nastolil mír a pořádek i v mém adresáři. Tato efektivní a snadno použitelná aplikace najde a sloučí duplicitní kontakty, kontakty s podobnými jmény, duplicitními telefonními čísly nebo e-mail. Navíc odstraní kontakty, které byly uloženy bez jména nebo telefonního čísla. S Cleaner Pro můžete kontakty snadno zálohovat a exportovat do e-mailu, Google Drive nebo do Dropboxu. Aplikace je zdarma, pokud chcete automatické zálohování kontaktů, můžete si ji předplatit za 9,99 EUR ročně.

iMyfone Umate for Mac

Pokud to s úklidem myslíte opravdu vážně, zde je profi aplikace. iMyfone Umate kombinuje více než 25 analytických technik a technologií, které eliminují více než 30 druhů nevyžádaných souborů. Vyčistí dočasné soubory, cache aplikací, cookies a crash logy. Najde duplicitní fotografie používané různými aplikacemi, proskenuje všechny soubory nad 5 MB a nabízí efektivní formu bezeztrátové komprese fotografií, která může snížit jejich velikost až o 75 %. Kromě toho nabízí bezpečný způsob odstranění souborů, takže chrání i vaše soukromí. iMyfone Umate je aplikace pro Mac – stáhnete si bezplatnou zkušební verzi do svého Macu a povolíte jí, aby rychle proskenovala váš iPhone. Aplikace oznámí, kolik místa vám iMyfone Umate může ušetřit, a dá vám možnost provést několik čistících úkolů hned. Pokud na vás udělá výsledek pozitivní dojem, můžete si zakoupit základní celoživotní licenci za 19,95 dolarů.

Čistíte pravidelně svůj iPhone nebo iPad? Podělte se o své oblíbené triky a aplikace!