Nové Apple Watch Series 10 a AirPods 4 jsou tady!

Apple představuje Apple Watch Series 10 a AirPods 4 s vylepšeným designem, funkcemi pro zdraví, rychlejším nabíjením a ekologickými materiály pro lepší zážitek z používání.

Apple právě představil nové Apple Watch Series 10, které přinášejí tenčí design, největší a nejvyspělejší displej, funkce upozorňování na spánkovou apnoi, rychlejší nabíjení a nové snímače hloubky a teploty vody. Tyto nové hodinky jsou nyní vůbec nejtenčí ze všech Apple Watch a nosí se pohodlněji než kdy dřív. Navíc jsou dostupné v různých variantách z hliníku a titanu, včetně elegantních nových barev jako klavírně černá nebo přírodní titan. Také jsme se dočkali nové barevné varianty Apple Watch Ultra 2 a to černě titanového pouzdra, které je nově k dispozici v mnoha nových stylových kombinacích díky novým řemínkům.

Tenký a elegantní design

Apple Watch Series 10 jsou o 10 % tenčí než předchozí modely a přicházejí s inovativní kovovou zadní stranou, která integruje anténu přímo do pouzdra hodinek. Tento designový krok nejen zlepšuje vzhled hodinek, ale také optimalizuje jejich výkon. Hodinky jsou lehčí, přičemž hliníkové pouzdro váží až o 10 % méně než u Series 9 a titanové pouzdro je až o 20 % lehčí než předchozí modely z nerezové oceli. Díky zaoblenějším rohům a širšímu poměru stran se do pouzdra vešel mnohem větší displej, a to při zachování téměř stejných rozměrů jako u předchozích modelů.



Největší a nejvyspělejší displej

Displej nových Apple Watch je větší a jasnější než kdy dřív. Aktivní plocha obrazovky je až o 30 % větší než u starších modelů a o 9 % větší než u Apple Watch Series 9. To znamená lepší čitelnost, snadnější ovládání a větší prostor pro zobrazení informací. Apple Watch Series 10 jsou také prvními hodinkami od Apple, které dostaly inovativní OLED displej s širokým pozorovacím úhlem. Tento displej je optimalizovaný pro lepší viditelnost i pod ostrými úhly a zároveň je energeticky úspornější, což prodlužuje výdrž baterie.

Rychlejší nabíjení a nové zdravotní funkce

Jednou z klíčových novinek je rychlejší nabíjení, díky kterému se hodinky nabíjejí na osm hodin běžného používání za pouhých 15 minut. Nový systém nabíjení je podporován větší a účinnější dobíjecí cívkou v kovové zadní straně hodinek. To usnadňuje jejich používání během dne i noci, zvláště pokud je chceš používat i pro sledování spánku.

Apple Watch Series 10 přinášejí důmyslné upozorňování na spánkovou apnoi, což je potenciálně závažný stav, při kterém dochází k opakovaným zástavám dechu během spánku. Hodinky pomocí akcelerometru monitorují nepatrné pohyby zápěstí spojené s narušením běžného dýchání, což jim umožňuje detekovat možné projevy spánkové apnoe a upozornit tě na ně.

Snímače hloubky a teploty vody

Pro milovníky vodních aktivit jsou Apple Watch Series 10 vybaveny novými snímači hloubky a teploty vody. Hodinky jsou voděodolné do hloubky až 50 metrů a automaticky rozpoznají plavecký styl nebo spočítají uplavané bazény. Nový hloubkoměr měří hloubku až do 6 metrů pod hladinou a snímač teploty vody poskytuje aktuální informace o podmínkách ve vodě. Aplikace Hloubka zobrazí čas, aktuální hloubku, teplotu vody, dobu strávenou pod vodou a maximální dosaženou hloubku, což z Apple Watch dělá ideálního parťáka pro šnorchlování nebo potápění do menších hloubek.

Kdy a kde si je pořídit?

Apple Watch Series 10 jsou již dostupné pro předobjednávky a v prodeji budou od 20. září. Hodinky si můžeš pořídit v různých provedeních a barvách, které ladí k jakémukoli stylu. Pokud hledáš hodinky, které ti pomohou vést zdravější, aktivnější a bezpečnější život, Apple Watch Series 10 jsou jasnou volbou!


Podívat se na nové Apple Watch


Apple také právě představil novou řadu AirPodů, včetně AirPods 4 a aktualizovaných AirPods Pro 2 s pokročilými funkcemi pro zdraví sluchu. Nové AirPody přinášejí inovace jak v designu, tak ve funkčnosti, a zaměřují se nejen na skvělý poslech, ale také na ochranu a péči o tvůj sluch.

AirPods 4: Nový design a vylepšené funkce

AirPods 4 jsou novou generací oblíbených sluchátek s otevřenou konstrukcí, která nabízí vylepšený ergonomický design pro maximální pohodlí. Tento nový tvar byl vyvinut na základě rozsáhlé analýzy tisíců uší pomocí moderních technologií jako 3D fotogrammetrie a laserové topografie. Výsledkem je pohodlnější a lépe padnoucí tvar, který bude sedět ještě více lidem po celém světě.

AirPods 4 přinášejí zcela novou akustickou architekturu, která zajišťuje lepší kvalitu zvuku díky budiči s nízkým zkreslením a zesilovači s vysokým dynamickým rozsahem. Díky čipu H2 podporují AirPods 4 chytré audio funkce jako izolace hlasu pro lepší srozumitelnost hovorů a dynamické snímání polohy hlavy pro pohlcující poslech hudby nebo filmů. S novým tlakovým snímačem na stopce je ovládání snadnější než kdy dřív — jedním dotykem můžeš pozastavit přehrávání nebo ztlumit hovor.


Nabíjecí pouzdro AirPods 4 je nyní menší a podporuje nabíjení přes USB-C, přičemž baterie nabízí výdrž až 30 hodin na jedno nabití. AirPods 4 jsou k dispozici i ve variantě s aktivním potlačováním hluku (ANC), což je vůbec poprvé u sluchátek s otevřenou konstrukcí od Apple. Díky vylepšeným mikrofonům a pokročilému zpracování zvuku dokáží AirPods 4 účinně potlačit rušivé okolní zvuky a zajistit nerušený poslech v jakémkoli prostředí.

AirPods Max: Nové barvy a USB-C nabíjení - AirPods Max dostaly nový vzhled s pěti novými barvami: temně inkoustovou, hvězdně bílou, modrou, oranžovou a fialovou. Tato sluchátka nyní také podporují nabíjení přes USB-C, což zjednodušuje jejich používání doma i na cestách.

Dostupnost a ceny

AirPods 4 a AirPods Max si můžeš předobjednat už teď a budou dostupné od 20. září. AirPods Pro 2 dostanou nové funkce pro zdraví sluchu na podzim v bezplatné aktualizaci softwaru, a to ve více než 100 zemích po celém světě. Pokud hledáš sluchátka, která ti nabídnou nejen skvělý zvuk, ale i péči o tvůj sluch, nová řada AirPodů je přesně pro tebe!


Podívat se na nové AirPods