Nemůžete si vybavit název písničky? Pomůže vám Apple Music!

Určitě to dobře znáte. V hlavě vám zní melodie, chcete si ji poslechnout na Apple Music, ale ani za nic si nedokážete vzpomenout na její název ani na skupinu? Žádné obavy, zkonzultujte Apple Music!

Pokud ji dokážete zazpívat, můžete ji i vyhledat, protože iOS vám umožní najít skladby v Apple Music pouze podle textů. Funguje jako Shazam, jen místo identifikace hudby podle melodie pracuje s texty, které si pamatujete.

Předplatitelé s placeným a zkušebním předplatným měli přístup k textům pro většinu skladeb v Apple Music už od iOS 10. V systému iOS 12 funguje vyhledávání hudby podle textů, ve výsledcích najdete písně a alba s podobným názvem jako vyhledávaný text.

Vyhledávání podle textů je super jednoduché. Stačí otevřít aplikaci Hudba a poté klepnout na „Hledat“ v pravém dolním rohu. Pod horním panelem nabídek si můžete vybrat, zda chcete prohledat celou knihovnu Apple Music nebo vlastní knihovnu a poté do vyhledávacího pole napsat pár slov z textu. Během psaní se budou průběžně zobrazovat návrhy. Pokud vidíte hledaný text ve Skladbách, stačí na tento výsledek klepnout a zobrazit seznam skladeb, které jej obsahují.

Pokud se žádné návrhy nezobrazují, pokračujte v psaní a poté klikněte na „Hledat“. Na další stránce se zobrazí návrhy skladeb, umělců, alb, playlistů a hudebních videí. I když v sekci Nejlepší výsledky uvidíte písničku, je lepší věnovat pozornost části Skladby.

V sekci Skladby najdete jednu nebo více skladeb, které obsahují stejný text. Ty jsou zvýrazněny tučnou kurzívou. Pokud nevidíte správnou skladbu nebo zvýrazněné texty, klepněte na „Zobrazit vše“ vedle písní. Tak zobrazíte další skladby, které obsahují hledanou frázi. Klepnutím na skladby můžete zobrazit jejich náhled a zjistit, zda je to ta správná skladba. Tuto možnost máte jen v případě, že se přihlásíte k Apple Music, jinak se zobrazí výzva, abyste si službu předplatili.

A tady přichází ta nejlepší část ... iSTYLE vám domluvil bezplatnou zkušební verzi Apple Music na tři měsíce.

Jediné, co musíte udělat, je kliknout zde nebo naskenovat QR kód pomocí aplikace Fotoaparát vašeho iPhonu a užívat si Apple Music po dobu tří měsíců zdarma. V případě, že si to rozmyslíte, můžete předplatné zrušit kdykoli, a to i během zkušební doby.

Nabídka platí pouze pro nové předplatitele. Po uplynutí této zkušební doby vám bude účtován standardní měsíční poplatek za předplatné.