Jak si prohlížet sdílené nákupy vaší rodiny v aplikaci Apple TV

iOS 13.4 integruje rodinné sdílení pomocí karty Knihovna ve vestavěné aplikaci Apple TV. Podívejte se s námi, jak si prohlížet sdílené rodinné nákupy v aplikaci Apple TV a jak si do svého zařízení stáhnout filmy a televizní pořady zakoupené členem vaší rodiny.

Filmy a televizní pořady zakoupené vašimi rodinnými příslušníky si můžete prohlížet a stahovat do iPhonu nebo iPodu touch s iOS 13.4 a novějším a také do iPadu s iPadOS 13.4 nebo novějším. Tuto možnost můžete využít, pokud jste si na svých zařízeních Apple nastavili možnost rodinného sdílení.

Jak zobrazit sdílené rodinné nákupy v aplikaci Apple TV pro iOS a iPadOS

Chcete-li zobrazit sdílené nákupy své rodiny ve vestavěné televizní aplikaci pro iOS, postupujte takto:

  • Otevřete aplikaci Apple TV na iOS zařízení s iOS nebo iPadOS 13.4+.
  • V dolní části klepněte na kartu Knihovna.
  • V levém sloupci zvolte Rodinné sdílení.
  • Vyberte účet člena rodiny a zobrazte jeho sdílené nákupy filmů a televizních pořadů.

Seznam můžete zúžit pomocí třídění ve sloupci vlevo. Můžete zobrazit například jenom hororové filmy nebo televizní pořady, které vaše manželka koupila. Chcete-li zobrazit nejnovější nákupy televizních pořadů a filmů člena rodiny, klepněte na Poslední nákupy. Našli jste něco, co se vám líbí? Klepnutím na položku zobrazíte její popis!

Odtud můžete klepnutím na Přehrát zahájit streamování filmu nebo televizního pořadu nebo stisknout ikonu cloudu, pokud si přejete stáhnout video do svého zařízení pro sledování offline.

Jak zobrazit sdílené rodinné nákupy v aplikaci Apple TV pro macOS

  • V aplikaci Apple TV na Macu vyberte možnost Účet > Zakoupené (nebo Rodinné nákupy, pokud jste rodinný organizátor).
  • Klikněte na své jméno v levém horním rohu a poté vyberte rodinného příslušníka, abyste si mohli prohlédnout jeho nebo její nákupy a předplatné.
  • Chcete-li stáhnout zakoupenou položku, klikněte na tlačítko pro stažení.

Chcete-li zobrazit pouze stažené položky, vyberte na postranním panelu vlevo možnost Staženo.

Nezapomeňte, že majitelé účtů zapsaných do rodinného sdílení mohou přestat sdílet své nákupy médií a aplikací tak, že přejdou do Nastavení → [své Apple ID] → Rodinné sdílení a poté vypnou možnost Sdílení nákupů v části Sdílené funkce.

Tím ostatním členům rodiny zabrání vidět jejich nákupy v iTunes Store, App Store a Books Store.