Jak řešit problémy se synchronizací zpráv

Zprávy v iCloudu pro iPhone, iPad a Mac vám umožní synchronizovat vaše zprávy iMessages i standardní textové zprávy na všech vašich zařízeních. Podívejme se, jak tuto funkci zapnout a jak řešit možné problémy.

Funkce Zprávy v iCloudu šifruje vaše uložené zprávy iMessage a SMS, synchronizuje je na všech vašich zařízeních od Applu a zálohuje je. Zprávy v iCloudu vám dokonce umožní uchovávat vaše zprávy, fotografie a další přílohy v iCloudu, čímž šetříte místo v lokálním úložišti zařízení.

V současné době jsou iMessages (a SMS zprávy, pokud je máte ve vašem iPhonu nastaveny) odesílány současně na každé zařízení, které vlastníte a na kterém jste přihlásení do iMessage. Systém však není dokonalý: zprávy vždy nedorazí na každé zařízení, zejména pokud je déle offline. Pokud se navíc do Zpráv přihlásíte pomocí nového zařízení bez obnovení ze zálohy, uvidíte pouze nové zprávy odeslané do konkrétního iPhonu, iPadu nebo Macu – starší zprávy se vám nezobrazí.

Zprávy v iCloudu tyto problémy eliminují: Pokud se rozhodnete synchronizovat své zprávy v iCloudu, budete mít neustále zálohovaný archiv svých zpráv, který lze kdykoli stáhnout na kterékoli ze svých zařízení. A když se přihlásíte do nového zařízení, i když jste jej neobnovili ze zálohy, budete moci celý archiv obratem získat. (Na druhou stranu, pokud omylem smažete konverzaci na jednom místě, bude smazána všude.)

Jak zapnout Zprávy v iCloudu

Chcete použít službu synchronizace Apple pro zprávy? Budete ji muset ručně povolit.

Poznámka: Aby bylo možné Apple ID přepnout do režimu synchronizace zpráv, budete potřebovat dvoufaktorové ověřování, proto se nejprve ujistěte, že jste jej zapnuli.

Na iPhonu nebo iPadu

  • Na iPhonu nebo iPadu otevřete aplikaci Nastavení.
  • Klepněte na položku Apple ID.
  • Klepněte na iCloud.
  • Zapněte přepínač Zprávy do zelené polohy „zapnuto“.

A to je všechno. Pokud vaše zařízení stahuje spoustu nových zpráv, raději jej připojte k nabíječce.

Na Macu

  • Otevřete aplikaci Zprávy z Docku nebo Aplikací.
  • Na liště klikněte na Zprávy.
  • Klikněte na Předvolby.
  • Klikněte na položku iMessage.
  • Zaškrtněte políčko vedle položky Zapnout zprávy na iCloudu.
  • Klepnutím na Synchronizovat nyní zahájíte synchronizaci zpráv.

Jak vyřešit, když se vaše zprávy nesynchronizují

A co když zjistíte, že vaše zprávy i texty se napříč iCloudem nesynchronizují? Nejlepší způsob, jak jej opravit, je staré dobré vypnutí a zapnutí. V tomto případě vypnutí synchronizace Zpráv iCloud na všech vašich zařízeních a její opětovné zapnutí. Pro zapnutí synchronizace použijte výše uvedené kroky, jednoduše přepněte přepínače do polohy „Vypnuto“ a zrušte zaškrtnutí políčka ve Zprávách na Macu.

Existuje několik způsobů, jak to udělat. Nejprve zkuste vypnout a zapnout synchronizaci zpráv pro jedno a poté pro další zařízení. Můžete také zkusit vypnout synchronizaci zpráv na všech svých zařízeních najednou a poté ji znovu zároveň zapnout. Při vyzkoušení těchto metod je důležité dát zařízením čas, aby se synchronizovala, a teprve pak zkoušet další metodu.

Dalším způsobem, jak se pokusit vyřešit problém se synchronizací, zejména pokud se zdá, že se to týká pouze některého z vašich zařízení, je úplné vypnutí zařízení. U iOS zařízení starších než iPhone X to znamená stisknout a podržet boční tlačítko, dokud se neobjeví posuvník vypnutí, poté jej přejetím prstem vypnete. Na iPhone X a novějších je potřeba delší postup:

  • Stiskněte a podržte boční tlačítko a jedno z tlačítek hlasitosti, dokud se nezobrazí posuvník vypnutí.
  • Přejeďte posuvným vypínačem doprava.

Poté jednoduše stiskněte a podržte boční tlačítko, dokud se na vašem iPhonu nebo iPadu nezobrazí logo Applu.

Pokud nic z toho nefunguje, můžete se v zařízení odhlásit ze svého Apple ID a znovu se přihlásit.