Jak nastavit TV do Macu na jedno kliknutí?

Víš, že můžeš mít televizní vysílání dostupné jen na jedno kliknutí přímo v Docku?

Nedávno jsme zkoušeli, jak si stojí online vysílání největších českých televizí a zjistili jsme, že funguje velmi dobře. Ne každý má v dnešní době doma televizi a plnohodnotně si vystačí například s iMacem nebo MacBookem. Mladší lidé se dnes spokojí se streamovacími platformami jako je Netflix nebo Disney+. Obsahu je tam nepřeberné množství, takže klasické televizní vysílání může být pro někoho pasé.

Ale co když není? Co když se rád podíváš na zprávy nebo si chceš přepínat televizní programy a mrknout se, co kde zrovna zajímavého dávají? Existuje řešení, které je extrémně snadné a jediná překážka je v některých případech jen registrace do systému dané televizní stanice. Pokud mluvíme o třech největších českých televizích, jedinou, kterou můžeš sledovat takzvaně ,,live" bez registrace, je Česká televize. Sledování live na Nově, ale i Primě je pak podmíněné registrací, kam zadáš pár základních údajů jako je uživatelské jméno a heslo. Žádná složitost.

Jak tedy na to?

Pojďme si nyní ukázat, jak to celé funguje na jedno kliknutí, třeba s vysíláním na Primě.

Jako první jdi pomocí Safari na stránky Primy a tam se jednoduše zaregistruj anebo přihlas.



Nahoře klikni na záložku Živě a spustí se ti všechny televizní programy, které můžeš zadarmo sledovat. Teď jak nastavit ,,televizi na jedno kliknutí".



Již jednou jsme si tuto metodu, která přišla s novým macOS Sonoma ukazovali a znovu se k ní vrátíme, protože je prostě super.

V Safari jdi nyní do Nastavení ... a klikni na Přidat do Docku ...



Otevře se ti okno, ve kterém si pojmenuješ výchozí název ikony. Klidně ji nech jako Prima+.



Nyní se ti webová stránka uložila jako ikona do Docku a vypadá jako by byla aplikace.



Nyní už stačí aplikaci spustit a máš ve svém Macu televizi na jedno jediné kliknutí. Po nějakém čase původně načtená data zamrznou, tak jen doporučujeme překliknout tv program a načte se ti program aktuální, kde můžeš mezi stanicemi libovolně přepínat. Ve výchozím nastavení je i potlačený zvuk, takže si ho jen aktivuj v panelu přehrávače a můžeš sledovat televizi kdykoliv a odkudkoliv - kde je připojení k internetu samozřejmě.



Stejně jako s Primou to můžeš vyzkoušet i s ostatními televizními stanicemi, případně si do Docku můžeš umístit jakoukoli stránku, která tě jen napadne. Příjemnou zábavu.


Podívat se nabídku Maců, kde tuhle vychytávku využiješ