Co dělat, když ztratíš Apple Watch?

Pokud se ti stalo, že nemůžeš najít svoje Watchky nebo si myslíš, že ti je někdo ukradl, přinášíme ti stručný přehled toho, jak si co nejlépe poradit.

Ztráta Apple Watch nebo jiného zařízení není nikdy příjemná, ale pokud zavčas zareaguješ, zvyšuje se možnost jejich zpětného získání.

Vyhledej je jednoduše pomocí aplikace Najít

Nejprve je důležité mít funkci Najít vůbec zapnutou. Díky téhle službě můžeš pohodlně sledovat jak svůj iPhone, tak MacBook nebo právě Apple Watch. Takže pokud si nejsi jistý, jestli máš funkci Najít aktivní, určitě se podívej hned teď. Jak to zjistit nebo samotnou funkci nastavit? To se dočteš v článku, který jsme vydali dříve tady.

Abys funkci Najít mohl využívat musíš být přihlášený ke svému Apple ID účtu například na iCloud.com nebo na svém zařízení. Například před webové stránky iCloud.com můžeš svá zařízení rovnou sledovat, stejně tak pokud na iPhonu nebo iPadu klikneš na aplikaci Najít.

Funkce Najít ti ukáže poslední nahlášenou polohu tvého Apple produktu. Pokud jsou tedy hodinky někde poblíž a nepohybují se, měli by být jejich nalezení poměrně snadné. Co ti ještě ulehčí práci je, že si skrze telefon nebo počítač můžeš na hodinkách přehrát právě pomocí funkce Najít i zvuk, díky kterým je mnohem lépe najdeš.

Pokud jsou ale hodinky v pohybu, je právě dost možné, že je někdo reálně odcizil. V tento moment určitě nedoporučujeme vydat se po stopách zloděje na vlastní pěst, ale předat místní policii.

Nastav si hodinky jako ztracené

Pokud je tedy jasné, že byli hodinky pravděpodobně odcizeny, nejlepší co můžeš udělat, je přepnout je do takzvaného ztraceného režimu. Jak to tedy nastavit?

  1. Přihlas se v prohlížeči na iCloud.com a vyber možnost Najít iPhone
  2. Vyber možnost Všechna zařízení a poté Apple Watch
  3. Vyber možnost Režim ztraceného zařízení
  4. Zadej telefonní číslo, které se má zobrazit na obrazovce Apple Watch a vyber možnost Další
  5. Zadej zprávu, která se má zobrazit na displeji a vyberte možnost Hotovo

Jak nastavit hodinky Apple Watch do režimu ztrát pomocí funkce Najít moje

  1. Otevři si aplikaci Najít
  2. Klikni na Zařízení a potom na Apple Watch
  3. V části Označit jako ztracené vyber možnost Aktivovat

Povolením ztrátového režimu se hodinky Apple Watch uzamknou pomocí stávajícího přístupového kódu, pozastaví se v nich platnost platebních karet a dalších služeb a pošlou se ti oznámení o aktualizaci jejich polohy.

Rozhodně to nahlas na policii

Samozřejmě každou krádež, ale i ztrátu raději nahlas na policii. Ta už přesně ví, jaké kroky má nadále učinit a také si v případě, kdy je lze sledovat pomocí funkce Najít, může policie využít zařízení, aby pomohla získat Apple Watch zpět od zloděje. Podáním hlášení získáš také referenční číslo, které by sis měl uschovat pro případ, že by ses musel ohledně krádeže znovu obrátit na policii.

Podej pojistnou událost

Dobré je také myslet na pojištění. Pokud jsi Apple Watchky před ztrátou / krádeží pojistil, máš skoro vyhráno. Dnešní pojištění dokáží pokrýt celou řadu neplech, kdy ti pojišťovna beze všeho zařízení proplatí a ty máš tak o velkou starost méně.

Nevíš jak to s pojištěním funguje? Zkus se podívat, dali jsme pro tebe dohromady pár tipů tady.