Tajemství nové aplikace Najít – Najděte svůj Mac, AirPods a Apple Watch

Ve třetím díle seriálu o nové aplikaci Najít se zaměříme na všechny otázky spojené s našimi Mac, AirPods a Apple Watch.

I v případě triumvirátu Macu, AirPods a Apple Watch máme stejné možnosti a akce. Nejdůležitější je zapnout funkci Najít pro všechna tato zařízení. Je to jednoduché.

Na Macu otevřete nabídku Předvolby systému > Apple ID> iCloud a zde aktivujte možnost Najít můj Mac. V případě AirPods nebo Apple Watch povolte stejná nastavení na připojeném iPhonu, iPadu nebo iPod touch. Chcete-li tak učinit, otevřete aplikaci Nastavení a nahoře vyberte své ID. Chcete-li zobrazit svá zařízení, přejděte dolů do dolní části nabídky Apple ID a tam můžete postupně aktivovat funkce Najít hodinky nebo Najít iPhone (pro vaše AirPods).

Najděte svůj Mac

Pokud by došlo k problémům a vy byste se chtěli zjistit polohu svého Macu, máte dvě možnosti. Můžete z jakéhokoli zařízení navštívit icloud.com a přejít do nabídky Najít můj iPhone, která pokrývá všechna vaše připojená zařízení. Nebo si můžete otevřít aplikaci Najít na svém iPhonu, iPadu nebo iPodu touch. Přejděte na kartu Zařízení a vyberte pro svůj Mac následující akce:

  • Vyhledejte svůj Mac na mapě: Pokud je počítač připojen k jakékoliv síti, zobrazí se okamžitě na mapě a pomůže vám určit jeho poslední známou polohu.
  • Přehrát zvuk: Jakmile je váš Mac v blízkosti a není úplně vypnutý, můžete nastavit, aby přehrál zvuk. To vám pomůže snadněji určit polohu vašeho zařízení.
  • Navigovat: Umožňuje najít nejrychlejší možnou cestu k Macu.
  • Povolit oznámení: Pokud je váš počítač Mac vypnutý nebo offline, můžete stále použít funkci Najít a vyžádat si oznámení o jeho umístění, nebo jej vzdáleně uzamknout nebo vymazat.
  • Označit jako ztracené: Pomocí funkce Najít můžete označit počítač jako ztracený, tak jej vzdáleně zamknete pomocí přístupového kódu. Můžete také zobrazit vlastní zprávu na obrazovce.
  • Vymazat toto zařízení: Tato možnost vám umožní odstranit všechna vaše data a nastavení vašeho Macu, takže vaše osobní data jsou nepřístupná.

Pokud vám bohužel žádná z výše uvedených možností nepomohla najít ztracené zařízení, měli byste zvážit:

  • Obnovením hesla Apple ID zabráníte komukoli přístup k vašim údajům a osobním informacím.
  • Obnovením všech hesel, která jsou stejné jako heslo vašeho Macu, a odhlášení všech služeb, ke kterém jste v Macu automaticky přihlášeni, jako je Gmail, Facebook atd.
  • Nahlášení odcizeného zařízení, včetně sériového čísla, policii.

Najděte své AirPods

Pokud je na připojeném telefonu zapnuta možnost Najít, budou se v aplikaci Najít automaticky zobrazovat bezdrátová sluchátka Applu. AirPods jsou opravdu malé zařízení, které lze snadno ztratit, zejména když jsou sluchátka mimo pouzdro.

AirPods můžete najít, když jsou zapnuté a jsou dostatečně blízko vašeho iPhonu. Pokud sluchátka nejsou v pouzdře a jsou stále připojena k vašemu iPhonu, můžete je snadno najít a přehrát si zvuk na každém z nich samostatně.

Pokud je baterie vybitá a zařízení není připojeno k vašemu iPhonu, funkce Najít zobrazí poslední známé umístění celé sady. Pokud některá z součástí chybí, kontaktujte podporu Apple, abyste našli vhodné řešení pro svů problém.

Najděte své Apple Watch

Při nalezení chytrých hodinek máte stejné možnosti jako u Macu. Ale musíte mít na paměti jednu věc. Většina možností pracuje s Apple Watch s GPS, což se vztahuje na Apple Watch Series 2 nebo novější zařízení.

Zapnutí ztraceného režimu na Apple Watch:

  • Otevřete Najít a klepněte nebo klikněte na Apple Watch.
  • V části Označit jako ztracené klepněte na Aktivovat.
  • Klepněte na Pokračovat.
  • Zadejte své telefonní číslo a potom klepněte na Další.
  • Zadejte zprávu, kterou chcete zobrazit na obrazovce hodinek.
  • Klepněte na Aktivovat.

Tato funkce také umožňuje upozornit na opětovné zapnutí hodinek a připojení online. A také umožňuje aktivaci zámku, takže zařízení je nepřístupné pro kohokoli kromě vás, brání v odemknutí hodinek, vyjmutí ze seznamu vašich zařízení nebo připojení k jinému iPhonu.

Stav Zámku aktivace můžete zkontrolovat v aplikaci Watch na iPhonu, stačí klepnout na informace o Apple Watch nahoře a prohlédnout informace o zařízení.