CleanMyMac X – Nejlepší aplikace na čištění vašeho Macu

Pokud dnes chcete vyzkoušet jenom jednu aplikaci, nechť je to CleanMyMac X. Ukážeme vám, jaké možnosti nabízí.

K čemu je CleanMyMac dobrý?

Na takovou otázku se nedá odpovědět v jedné větě, jelikož se hodí na spoustu věcí. Nejoblíbenější funkcí je možnost snadno a jednoduše odstranit uložené soubory v cache a ochránit tak počítač proti zbytečnému zpomalování. Obsahuje ale také možnost odinstalovat aplikace, které byly staženy z různých webových stránek, a ne z App Storu.

To, že tyto aplikace přesunete do koše, se nerovná řádnému odinstalování. Většina vývojářů nenabízí nástroje k odinstalování svých aplikací, aniž by zbylé fragmenty souborů nezůstaly na pozadí. Nástroj pro odinstalování aplikace CleanMyMac nabízí perfektní řešení.

V sekci údržby existuje také možnost spouštění skriptů a vyčištění mezipaměti DNS. Je zde i několik pokročilých možností, které průměrní uživatelé nebudou potřebovat. Navíc CleanMyMac zahrnuje také nástroj pro ochranu soukromí, který vám umožní vymazat historii každé aplikace.

V nové verzi je aplikace mnohem rychlejší než v předchozí a obsahuje několik nových funkcí. Pomocí funkce Smart Scan můžete zjistit informace o aktuálním stavu počítače a CleanMyMac vám pak nabídne různé možnosti, jak opravit a optimalizovat jeho používání. Nově zahrnutý CleanMyMac Assistant provádí to samé každý den: skenuje stav vašeho systému a automaticky odesílá tipy k opravám.

Nová verze vám nabízí také možnost ukládat přihlašovací údaje a vyhledat procesy, které využívají nejvíce zdrojů, což vám pomůže seznámit se podrobněji s výkonem svého počítače a zlepšit jej. Opravdu to pomáhá, protože diagnostika nebude probíhat celé hodiny.

Vyzkoušejte CleanMyMac zdarma nebo si vyberte roční předplatné.