iPhone 16 a iPhone 16 Pro, které přinášejí řadu vylepšení a nových funkcí, jež zaujmou nejen technologické nadšence, ale i běžné uživatele. Pokud přemýšlíš o upgradu nebo si chceš pořídit svůj první iPhone, tady je přehled toho, co nové modely nabízejí. " />

Apple představil nový iPhone 16 a iPhone 16 Pro!

Apple nedávno představil nové iPhone 16 a iPhone 16 Pro, které přinášejí řadu vylepšení a nových funkcí, jež zaujmou nejen technologické nadšence, ale i běžné uživatele. Pokud přemýšlíš o upgradu nebo si chceš pořídit svůj první iPhone, tady je přehled toho, co nové modely nabízejí.

iPhone 16 a iPhone 16 Plus: Výkon a praktičnost

Základní modely iPhone 16 a iPhone 16 Plus jsou vybavené novým čipem A18, který přináší nejen vyšší výkon, ale také lepší energetickou účinnost. To znamená, že zvládnou i náročné aplikace a hry, aniž by se rychle vybíjely. K tomu přispívá i větší baterie a optimalizace v systému iOS 18, díky čemuž se můžeš spolehnout na delší výdrž, než na co jsi byl zvyklý u předchozích modelů.

Zajímavou novinkou je i Ovládání fotoaparátu, které umožňuje rychle přepínat mezi různými režimy focení a videa. Díky hardwarovému tlačítku, které podporuje dotyková gesta, je ovládání fotoaparátu rychlé a intuitivní. Fotit můžeš s novým 48MP Fusion fotoaparátem, který nabízí možnost 2× přiblížení, takže máš prakticky dva objektivy v jednom. Navíc díky ultraširokoúhlému fotoaparátu můžeš pořizovat skvělé makro záběry. Nové fotografické styly ti pak umožní doladit fotky podle svého vkusu.

Design iPhonů 16 a 16 Plus zůstává elegantní, přičemž jsou k dispozici v pěti barvách: černé, bílé, růžové, modrozelené a ultramarínové. Telefony jsou odolné proti vodě a prachu, mají pevnou konstrukci s keramickým štítem na displeji, který je dvakrát pevnější než sklo na jakémkoli jiném smartphonu. Vnitřní uspořádání bylo přepracováno pro lepší odvod tepla a snadnější servisovatelnost.

iPhone 16 Pro a Pro Max: Maximální výkon a inovace

Pro ty, kteří hledají to nejlepší z nejlepšího, jsou tu iPhone 16 Pro a Pro Max. Tyto modely jsou vybaveny výkonnějším čipem A18 Pro, který přináší až o 20 % rychlejší grafiku a nejvyšší výkon mezi smartphony. 6,3palcový displej u iPhone 16 Pro a 6,9palcový u Pro Max jsou největšími displeji, jaké kdy iPhone měl, a díky nejtenčím rámečkům působí moderně a elegantně.

Jedním z hlavních taháků je nový 48MP Fusion fotoaparát s rychlejším quad-pixelovým snímačem, který zvládá natáčet 4K video v Dolby Vision při 120 fps. To je nejvyšší kombinace rozlišení a snímkové frekvence na iPhonu, což ti umožní zachytit úžasné momenty v nejvyšší kvalitě. Navíc má teleobjektiv s 5× přiblížením, a tak se dostaneš blíž k akci, aniž bys musel dělat kompromisy v kvalitě obrazu.



Kromě špičkové fotosoustavy má iPhone 16 Pro vylepšené zvukové funkce díky čtyřem novým mikrofonům studiové kvality. Zvuk je nahráván s prostorovým efektem, který si můžeš vychutnat při přehrávání přes AirPods, Apple Vision Pro nebo jiné prostorové zvukové soustavy.

Apple Intelligence: Chytřejší a osobnější zážitky

Všechny nové modely jsou stavěné pro Apple Intelligence, což je systém osobní inteligence, který se učí z tvého kontextu a nabízí funkce, které ti usnadní každodenní život. Ať už jde o přepisování textů, rozpoznávání objektů na fotkách nebo automatické shrnování oznámení, Apple Intelligence se snaží být co nejvíc nápomocná, aniž by ohrozila tvoje soukromí.

Systém je navíc hluboce propojený se Siri, která je nyní přirozenější a lépe rozumí kontextu. Siri teď umí odpovídat na otázky ohledně funkcí iPhonu, přecházet mezi hlasovou a textovou komunikací a dokonce čerpat z obsahu obrazovky, aby ti pomohla rychleji řešit úkoly.

Bezpečnost a konektivita na další úrovni

Apple také vylepšil bezpečnostní funkce. Všechny modely podporují Tíseň SOS přes satelit, takže se můžeš připojit k satelitu a posílat textové zprávy, i když jsi mimo dosah mobilní sítě. V iOS 18 je nově možnost sdílet živé video s dispečery záchranných složek, což může být klíčové v krizových situacích.

Navíc, iPhone 16 a 16 Pro podporují komunikaci přes satelitní sítě, což přináší možnost zůstat v kontaktu i na místech, kde běžný signál selhává. To znamená, že už nikdy nebudeš muset řešit problémy s připojením, ať už jsi kdekoliv.

Kdy a kde sehnat nový iPhone?

Nové modely iPhone 16 a iPhone 16 Pro budou k dispozici ve čtyřech barevných provedeních, včetně černého, přírodního, bílého a pouštního titanu pro modely Pro. Předobjednávky začínají 13. září, a do běžného prodeje se telefony dostanou 20. září. Pokud hledáš špičkový telefon s nejlepšími technologiemi na trhu, nový iPhone 16 je přesně to, co potřebuješ!


Nabídka všech iPhonů 16