Zbavte se nepotřebných duplicitních souborů na Macu

Bez ohledu na to, jak velký je váš SSD disk, jedno je jisté: určitě nemáte dostatek místa pro ukládání. Zde je tip, který vám může pomoci!

Ať již používáte Mac na zábavu nebo práci, určitě je zaplavený duplicitními soubory. Možná je vytváříte účelně, možná náhodou, v každém případě platí, že kapacita vašeho úložiště přestane brzy stačit.

I když je optimalizace úložiště v macOS vynikající, někdy musíte osobně zasáhnout a do hloubky jej vyčistit. Již jsme vám představili řešení pro odstranění nadbytečných systémových informací, ale to nevyřeší problém s duplicitními soubory.

Duplicitních souborů se můžete zbavit ručně nebo zvolit mnohem jednodušší a automatizované řešení. Nástroj Duplicate File Finder Remover je k vašim službám, jak ve free, tak i placené verzi.

Naštěstí bezplatná verze aplikace, která je k dispozici v Mac App Store, dokáže víc, než jen najít a odstranit duplikáty. Můžete si vybrat z mnoha různých možností, jako je minimální velikost souboru, náhled, výpis podobných složek a zaznamenání smazaného obsahu.

Pokud by to nestačilo, verze Pro, která stojí 10,99 €, také nachází skryté soubory, odstraňuje duplicitní složky nebo slučuje jejich obsah. A disponuje velmi důležitou funkcí obnovování, která se opravdu hodí v případě, že jste něco smazali omylem.

Použití aplikace:

  • Navštivte Mac App Store nebo spusťte App Store v počítači a vyhledejte aplikaci Duplicate File Finder Remover
  • Po instalaci klikněte na Otevřít a aplikace se okamžitě spustí
  • Na uvítací stránce můžete zvolit velké zelené tlačítko “+”, tak přidáte složky pro skenování nebo vyberte tlačítko “Skenování domovské složky” pro procházení obsahu celého počítače

  • Potvrďte, že chcete aplikaci povolit přístup pro skenování
  • Vyskakovací okno vám ukáže různé možnosti, na pozadí se okamžitě spustí diagnostika

  • Po několika krocích tutoriálu uvidíte seznam duplicitního obsahu a můžete projít každou položku, jednu po druhé.

Pokud byste při skenování souborů měli potíže, přejděte do nabídky Nápověda v horním panelu nabídek a zvolte Help Desk, kde odpoví na všechny vaše otázky.