Zábavné vzdělávací hry pro školáky

Není pochyb, že iPad se ke vzdělávání dokonale hodí – je přenosný, lehký, intuitivní a výkonný. Disponuje vším, co školou povinné děti potřebují: nástroji k tvoření, zkoumání, učení a sebevyjádření. Spolu s dobře navrženými a kvalitními aplikacemi představuje iPad poutavý a zábavný způsob, jak rozšiřovat své znalosti a dovednosti.

Apple klade na vzdělávací využití iPadu velký důraz, jak v samotném vývoji produktu, tak v marketingu. A ne bezdůvodně. Vaše děti již možná používají iPad jako primární zařízení pro přípravu různých školních úkolů, co ale s volným časem během deštivých odpolední? Pokud chcete, aby omezený čas před obrazovkou trávily vaše děti smysluplně, pomozte jim vybrat aplikace, které spojují zábavu s učením.

Většina vzdělávacích aplikací, které najdete v App Storu, se zaměřuje na témata z oblasti přírodních věd, matematiky nebo jazyků a umožňuje používání více uživateli, takže je ke společnému učení může využívat celá rodina. Pokud máte chuť strávit příjemné chvíle se svými dětmi, při kterých se i něco naučí, podívejte se na naše nejoblíbenější vzdělávací aplikace. Pokud vás některá zaujme, klikněte na ni na iPadu a stáhněte si ji z App Storu.

The Human Body

Aplikace The Human Body, vyvinutá brooklynským studiem designérů, inženýrů a umělců Tinybop, je součástí jejich působivého portfolia vzdělávacích aplikací pro děti. S více než 8 miliony stáhnutí se dostala v App Storu na první místo v žebříčku vzdělávacích aplikací v 144 zemích světa. Nechte své dítě vnořit se do fascinujícího světa lidského těla a způsobů, jakými funguje. Děti mohou probádat interaktivní modely různých tělesných systémů včetně kostry, svalů, krevního oběhu, dýchací a trávicí soustavy a zjistit, jak tepe srdce, jak vidí oči nebo jak funguje sluch. Mohou tělo krmit, nechat běhat a dýchat, poskládat si kostru nebo si vybrat z mnohých dalších aktivit. Aplikace navíc obsahuje interaktivní popisy ve více než 50 jazycích včetně češtiny, takže ji můžete využít i na učení nové slovní zásoby v cizím jazyce. The Human Body umožňuje používání více uživateli, nemá žádná pravidla nebo úrovně, takže děti mohou obsah prozkoumat svým vlastním tempem a způsobem. Díky krásné originální grafice Kelli Andersonové a vtipným zvukovým efektům bude učení o lidském těle s touto aplikací poutavé a zábavné. The Human Body si můžete stáhnout z App Storu za 99 Kč včetně pracovního sešitu pro další učení.

DragonBox Elements

Jestli má vaše dítě trochu potíže objevit krásu a smysl v učení geometrie, tato aplikace to zaručeně změní! DragonBox Elements je hra, která potají naučí vaše dítě geometrii. Srozumitelným a zábavným způsobem mohou děti objevovat základy geometrie bez toho, aby si vůbec všimly, že se učí. Aplikace inspirovaná Základy, důležitým dílem geometrie z pera starořeckého matematika Euklida, využívá základní tvary a jejich vlastnosti jako součást poutavých logických hádanek, které mají děti řešit. Hraním hry hráči vlastně objevují a znovu dokazují základní axiomy, které definují geometrii. Hra se doporučuje od věku 8 let, mladší děti se ale mohou také učit a hrát s pomocí rodičů. Stáhněte si DragonBox Elements z App Storu (za 129 Kč) a podívejte se i na další aplikace od DragonBox zaměřené na algebru pro různé věkové skupiny.

Astro Cat’s Solar System

Cenami ověnčená aplikace pro děti a rodinu Astro Cat’s Solar System byla vytvořena na základě známé knihy Professor Astro Cat’s Frontiers of Space od kvantového fyzika dr. Dominica Wallimana a ilustrátora Bena Newmana. V tomto fakty nabitém intergalaktickém vzdělávacím dobrodružství naučí profesor Astro Cat a jeho věrný přítel Astro Mouse vaše děti vše o naší sluneční soustavě. Budou moct prozkoumat Slunce, planety, měsíce a vesmírné lodě a mnohem více. Po každé naučné sekci si mohou děti otestovat své nově nabyté znalosti v kvízech různých úrovní obtížnosti a jako odměnu získat hvězdy, medaile a části, ze kterých mohou pak postavit raketu. Aplikace je lehká na porozumění i používání, je ale potřeba, aby dítě umělo dobře číst a mělo základní znalost angličtiny nebo jiného z šesti dalších integrovaných jazyků. Velké množství informací, které jsou pro děti k dispozici, je prezentováno zábavnou a zvládnutelnou formou. Aplikaci Astro Cat’s Solar System si můžete stáhnout z App Storu za jednorázový poplatek 99 Kč, určitě stojí za to

Daisy the Dinosaur

Dinosauři jsou zkrátka skvělí, zejména pro děti. Přidejte je k čemukoli a úspěch je zaručen. Dokazuje to i Daisy the Dinosaur, jedna z nejlepších dětských aplikací pro učení programování. Na pohled vypadá jako jednoduchá slovní logická hra, ve skutečnosti se ale děti prostřednictvím miniher učí základy programování. Cílem hry je roztancovat dinosaura Daisy pomocí sekvence příkazů. Jednoduché rozhraní vhodné pro všechny věkové kategorie, hezká grafika a roztomilý dinosaurus přispívají k tomu, že používání aplikace je zábavné a poutavé. Řešením úkolů děti intuitivně pochopí základy objektů, sekvencí, smyček a akcí v programování.

Jaká témata teď zajímají vaše děti? Které aplikace používají k učení?