Apple představil nové produkty - WWDC 2023

Apple na WWDC 23 ohromil svět představením svých nejnovějších produktů. Které to jsou?

Apple představuje 15palcový MacBook Air

Nový MacBook Air s rozsáhlým 15,3palcovým Liquid Retina displejem, neuvěřitelným výkonem M2, výdrží baterie až 18 hodin a designem bez ventilátorů přináší suverénní výkon a nezaměnitelnou přenosnost. To vše najdeš v nejtenčím 15palcovém notebooku na světě, jak sám Apple prezentuje. Díky zcela novému audio systému se šesti reproduktory přináší nový MacBook Air 15" pohlcující prostorový zvuk a spolu s FaceTime HD 1080p kamerou, MagSafe nabíjením a výkonem skvěle se snoubící s jednoduchostí macOS Ventura představuje nový Air bezkonkurenční zážitek pro práci i zábavu.

Nové Mac Studio a Mac Pro

Apple také představil nové Mac Studio a Mac Pro. Mac Studio je vybaven procesory M2 Max a novým M2 Ultra, které v úžasně kompaktním designu přinášejí obrovský nárůst výkonu a lepší konektivitu. Mac Studio je až 6× rychlejší než nejvýkonnější 27palcový iMac s procesorem Intel a až 3× rychlejší než předchozí generace Mac Studia s čipem M1 Ultra. Mac Pro, nyní vybavený čipem M2 Ultra, kombinuje nebývalý výkon nejvýkonnějšího čipu Apple s univerzálností rozšíření PCIe. Mac Pro je až 3× rychlejší než předchozí generace modelu s procesorem Intel. Díky až 192 GB sjednocené paměti mají Mac Studio s M2 Ultra a Mac Pro mnohem více paměti než nejmodernější grafické karty pracovních stanic, takže zvládnou i náročné pracovní úlohy, které jiné systémy ani nezpracují. Nový Mac Pro završuje přechod počítačů Mac na křemíkový systém Apple a spolu s ostatními profesionálními systémy Apple poskytuje uživatelům nejvýkonnější a nejschopnější řadu profesionálních produktů, které kdy Apple nabízel.

Nový čip Apple M2 Ultra

Apple představil čip M2 Ultra, nový systém na čipu (SoC), který přináší obrovské zvýšení výkonu Macu a doplňuje rodinu M2. M2 Ultra je největší a nejvýkonnější čip, jaký kdy Apple vytvořil, a díky němu jsou nové počítače Mac Studio a Mac Pro nejvýkonnějšími stolními počítači Mac, jaké kdy byly vyrobeny. M2 Ultra je vyroben druhou generací 5nanometrového procesu a využívá průlomovou technologii Apple UltraFusion, která spojuje základ dvou čipů M2 Max, čímž zdvojnásobuje výkon. M2 Ultra obsahuje 134 miliard tranzistorů - o 20 miliard více než M1 Ultra. Jeho sjednocená paměťová architektura podporuje až průlomovou 192GB paměťovou kapacitu, což je o 50 % více než u M1 Ultra, a disponuje 800GB/s paměťovou propustností - dvakrát větší než M2 Max. M2 Ultra je vybaven výkonnějším CPU, které je o 20 procent rychlejší než M1 Ultra, větším GPU, které je až o 30 procent rychlejší, a Neural Engine, který je až o 40 procent rychlejší. Je také vybaven mediálním enginem s dvojnásobnými možnostmi oproti M2 Max pro bleskovou akceleraci ProRes. Díky všem těmto pokrokům posouvá M2 Ultra výkon Macu opět na zcela novou úroveň.

Celou naši nabídku Maců najdeš tady