Wander Wallet – průvodce vaším rozpočtem na cestách

Pokud je cestování vaší vášní a všechen volný čas trávíte poznáváním nových míst, jídel nebo přírodních krás, jistě víte, že tento koníček vyžaduje dobré vedení rozpočtu. Nebo velmi šikovnou cestovní aplikaci, díky které se do svého rozpočtu s přehledem vejdete. Jako Wander Wallet.

Ať už máte rádi exotické pláže, rušné metropole, nebo zapadlé vesničky na konci světa, vaše cestování se může prodražit, pokud nemáte jasný přehled o tom, kolik za co utrácíte. Pokud jde o udržení výdajů v rámci svých možností, klíčové je nejen včasné a podrobné naplánování celého výletu, ale také nepřetržité sledování toho, za co utrácíte během cest.

Všechny výdaje na jednom místě během cest

Je pochopitelné, že když si užíváte cestování a zkoumáte nová místa, nemáte chuť trávit čas účtováním. Proto je velmi důležité, aby používání aplikace pro sledování výdajů bylo snadné a rychlé. Pokud neradi cestujete sami, pravděpodobně uvítáte možnost sdílet své výlety s přáteli nebo rodinou tak, aby záznamy vašich výdajů byly automaticky synchronizovány až mezi čtyřmi lidmi. V odlehlejších částech světa oceníte skutečnost, že sledování výdajů funguje hezky i offline. Na internet se budete muset připojit, jenom když se budete chtít synchronizovat s dalšími uživateli, vytvářet výlety, pozvat další účastníky nebo aktualizovat výměnné kurzy.

Jak začít?

Po stáhnutí aplikace z iOS App Storu a jejím nainstalování můžete rovnou vytvořit svoji první cestu:

  • jednoduše klepněte na tlačítko „Trip +“ ve spodní části obrazovky;
  • zadejte svou destinaci, trvání výletu a rozpočet. Zde si můžete vybrat, jestli zadáte denní rozpočet nebo celkový. Když se rozhodnete pro jeden z nich, druhý se spočítá automaticky;
  • pokud je potřeba, v nastaveních můžete přidat další měny, vaše domovská měna je nastavena automaticky. Přepínat mezi měnami můžete jednoduchým klepnutím, když přidáváte nový výdaj;
  • nové způsoby platby přidáte klepnutím na „Add payment method +“, když tvoříte nový výlet.

Víte, za co utrácíte nejvíc?

Mezi mnohé výhody aplikace Wander Wallet patří to, že nabízí přehledy o tom, jak utrácíte své peníze. Pokud u výdajů vždy důsledně vyplníte kategorie nebo přidáte tagy, odměnou vám budou podrobné statistiky vašich nákladů. Můžete si vybrat z mnoha kategorií, od těch základních, jako ubytování, stravování, doprava nebo káva, až po pokročilé možnosti pro digitální nomády, jako jsou poplatky za co-working, internetový přístup nebo praní.

U každého výdaje můžete zadat popis, datum, způsob platby, tagy a místo, kde útrata vznikla. A tady přichází velmi praktická funkce, která se mně osobně líbí nejvíc – když povolíte sledování polohy, můžete sledovat, kde jste peníze utratili, a vytvořit si tak vlastní mapu míst, která jste navštívili. Pokud nechcete aplikaci povolit přístup k vaší poloze, můžete místa a adresy zadat i ručně. Když pak klepnete na mapu ve Wander Wallet, přeskočíte přímo do aplikace Apple Mapy a můžete si rovnou vyhledat cestu, jak se na místo dostat.

Nejlepší funkce Wander Wallet:

  • widget pro iOS Dashboard pro ještě rychlejší přístup;
  • zabudovaná kalkulačka;
  • podpora víc než 160 cizích měn;
  • řazení výletů podle data na domovské obrazovce;
  • automatická synchronizace na pozadí mezi 2–4 lidmi;
  • automatické doplnění názvu vaší destinace, aplikace ví, jaké měny budete potřebovat;
  • 16 kategorií výdajů seřazených automaticky podle frekvence používání;
  • spousta cestovních statistik (utraceno dnes, průměrné denní výdaje, plánované vs. skutečné výdaje, …);
  • výdaje můžete označit jako speciální, a tak vyčlenit náklady jako letenky nebo pojištění z denního rozpočtu. Speciální výdaje se neodečítají z vašeho denního rozpočtu, ale z celkového rozpočtu výletu;
  • záznam lokace, kde jste výdaje vytvořili (pokud chcete), nebo můžete vyhledat nebo zadat místo pro výdaj;
  • exportování vašich údajů ve formátu CSV.

Wander Wallet si můžete vyzkoušet bezplatně na prvních 25 výdajích, a pokud se vám zalíbí, snadno upgradovat na Economy Package za jednorázový poplatek 49 Kč.

Přejeme vám spoustu vzrušujících cest, nádherných výhledů a nezapomenutelných zážitků bez starostí o rozpočet díky této aplikaci ve vašem iPhonu.

Jak sledujete své výdaje, když jste na cestách?