Vyšly první veřejné bety iOS 13 a iPadOS

Stejně jako loni, i letos se veřejné bety nového iOS a nedávno představeného iPadOS objevily poměrně brzy. Není nic, na co bychom si mohli stěžovat, podle první zpětné vazby vývojářů jsou systémy v pořádku!

Stejně jako loni, i letos se veřejné bety nového iOS a nedávno představeného iPadOS objevily poměrně brzy. Není nic, na co bychom si mohli stěžovat, podle první zpětné vazby vývojářů jsou systémy v pořádku!

Nový iOS 13 má mnoho nových funkcí. Patří mezi ně například tolik očekávaný tmavý režim, vylepšená aplikace Fotky, funkce Sign In with Apple (dosud není k dispozici), přepracovaná aplikace Find My, inteligentnější Siri nebo nové Připomínky a Poznámky a tak dále.

Zatímco jsme se těšili na nové funkce iOS 13, nejzajímavější novinkou Keynote byl určitě iPadOS. Nový operační systém pro iPad obsahuje vylepšenou domovskou obrazovku, užitečnější rozdělené zobrazení, hlubší integraci Apple Pencil, pokročilé možnosti správy souborů a úžasnou funkci Sidecar, která je nejlepší volbou, jak připojit iPad k vašemu Macu jako sekundární displej.

Apple nyní uvolnil veřejnou verzi prvních beta iOS 13 a iPadOS, které jsou stejné jako druhá vývojářský beta verze z uplynulého týdne. Podle prvních zpětných vazeb vypadá systém poměrně stabilně.

Vezměte prosím na vědomí, že jde o beta verze!

Při používání se mohou vyskytnout závažné chyby, takže ji nedoporučujeme instalovat všem uživatelům. Určitě byste si měli vytvořit bezpečnostní zálohu obsahu svého zařízení. Finální verze bude k dispozici už na podzim.

Jak nainstalovat veřejnou betu iOS 13

Krok 0: Vytvořte si zálohu! Před instalací bety je třeba zálohovat, je to nezbytný předpoklad pro to, abyste se mohli vrátit ke starému systému.

Potom

  • Otevřete Safari na svém zařízení s iOS a přejděte na beta.apple.com.
  • Přihlaste se pomocí svého Apple ID a stiskněte Get Started.
  • Na další stránce si přečtěte Terms & Condition a zvolte Accept.
  • Potom vyberte ze seznamu čtyř dostupných systémů iOS a klepněte na položku „Enroll your iOS Device”.
  • Na nové stránce zvolte „Download Profile“ a ve vyskakovacím okně klikněte na „Allow“
  • Přejděte do Nastavení svého zařízení s iOS, kde se nahoře v seznamu zobrazí značka Profile Downloaded. (Pokud se nezobrazí, restartujte zařízení.).
  • Klepněte na „Install“ v pravém horním rohu a zadejte svůj přístupový kód.
  • Znovu klepněte na „Install“ a ve vyskakovacím okně zvolte Restart.
  • Když je zařízení znovu zapnuto, zadejte Nastavení> Obecné> Aktualizace softwaru a nainstalujte nyní dostupný iOS 13 beta.

iOS 13 je kompatibilní s těmito zařízeními:

iPhone SE, iPhone 6S, iPhone 6S Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR

iPadOS je kompatibilní s těmito zařízeními:

iPad Pro 9.7", iPad Pro 12.9", iPad Air 2, iPad mini 4, 3. gen, iPad Air, 5. gen iPad mini, 5. a 6. gen. iPad, 2. gen. iPad Pro 10.5", 2. gen iPad Pro 12.9", 3. gen. iPad Pro 11" a 3. gen. iPad Pro 12.9"