Ty nejlepší vychytávky pro iPhone - část druhá

Další pokračování super inteligentních vychytávek, které můžeš pořídit pod stromeček a uděláš s nimi velkou radost!

V minulém článku jsme se zaměřili na příslušenství, které se dá snadno připojit k iPhonu (klidně i k iPadu a někdy i k Apple Watch) a tím pádem můžeš danou věc ovládat a vytěžit z ní maximum. Můžeme si například připomenout chytrou lampu, kterou stačí přes Bluetooth připojit k telefonu a můžeš si nastavit jakoukoli barvu nebo světelnou teplotu, která je ti zrovna po chuti. Úžasný ne? A teď si představ, že takových věcí je další celá řada. A dnes se podíváme na trochu vyspělejší hi-tech elektroniku, která posune nejen tvojí domácnost na další, mnohem vyšší level. Ready?


Jako první tady máme krásný kus elektroniky, která se hodí jako skvělý společník do domácnosti, ale také moc hezky a elegantně vypadá. Jedná se o chytrou domácí kameru s funkcí rozpoznávání obličejů. Jednoduše kameru postavíš na ideální místo, připojíš k síti, propojíš s telefonem a přes notifikace dostáváš vědět o tom, kdo například už je doma ze školy a kdo ještě není. Díky podpoře nočního vidění a snímače pohybu (130 stupňové zorné pole je samozřejmostí) ti kamera skvěle poslouží i jako noční hlídač, který se postará o klid v domácnosti. Vymoženost, která by ještě před nedávnem byla sci-fi je dnes k dispozici. Skvělá věc do rodiny pro kohokoliv.


Takže vnitřek domácnosti bychom měli, teď se nabízí, co zvenčí? Pro taťky i dědy máme připravený skvělý tip na dárek! Jde o venkovní inteligentní zvonek , který disponuje kamerkou s rozpoznáváním osob. Stačí zvonek připevnit ven (mimochodem díky technologii HZO, tenkého krycího filmu, je zvonek zcela odolný vůči povětrnostním podmínkám (déšť, sníh, vlhkost), prachu a nečistotám), připojit skrze Bluetooth s telefonem a hotovo! Zkus si tedy představit, že se u vás někdo snaží dozvonit a zrovna nikdo není doma. Díky vzdálené konektivitě ti jednoduše přijde video hovor jako kdyby jsi s někým volal přes FaceTime. Kamera disponuje úctyhodným 1080p rozlišením (tedy Full HD) a infračerveným světlem, které dokáže sledovat venkovní okolí domova 24 hodin denně i v noci. Pokud by se někdo, koho kamera nerozpoznala pohyboval kolem tvého domu, přišla by ti o tom notifikace. Navíc můžeš všechny video záznamy ukládat na microSD kartu (součást balení) anebo na DropBox / FTP server. No pro kutily, kteří mají rádi domácnost pod kontrolou si snad ani lepší Vánoční dáreček neumíme představit.


Tak a teď taky něco pro dámy. Sice se nejedná o nějaký hit poslední doby, ale pokud ho doma ještě nemáte, určitě stojí za zvážení. Je to totiž pomocník první třídy, který pokud jednou vyzkoušíš, tak už na něj nikdy nedáš dopustit. Jedná se o chytrý robotický vysavač Xiaomi, který vysaje kdekoliv, stačí jen nastavit plochu, která má být uklizena. Tenhle model dokonce dokáže i vytřít, stačí jen do nádobky dolít vodu a máte doma uklizeno jedna báseň. Elektronická vodní nádrž a precizní vodní pumpa spolupracují tak, aby nebyla poškozena podlaha. Technologie LDS vytváří mapu v reálném čase za pomoci kamery a poradí si i s 20 mm překážkou, která však nesmí mít kolmou hranu. Co je super, je fakt, že když se vysavač vybije, tak nažhaví kolečka a sám se dojede nabít k dokovací stanici. Technologie jako z budoucnosti, že jo? A především je to společník, který zaručeně udělá radost a nechá tvůj domov čistý a krásně uklizený. To je dárek, že by jeden zíral!


Že sis stále nevybral? Nevadí, udělej si chvilku pro sebe a v klidu si pročesej zbytek inteligentních pomocníků v téhle kategorii. My ti už jen popřejeme šťastný lov a nezapomeň, že jsou Vánoce skoro za rohem, tak hurá na to!