Je tu nový iPad Air ve 2 velikostech

Apple si připravil přímo dvě ruzné velikosti nového iPadu Air! Které? Pojď se podívat.

iPad Air je tu nově rovnou ve dvou velikostech!

Nový Air je teď ještě rychlejší a všestrannější než kdy předtím, má fenomenální výkon a možnosti pro AI, novou přední kameru na šířku, rychlejší Wi‑Fi a podporuje Apple Pencil Pro.

Předělaný 11palcový iPad Air se bezvadně přenáší, takže můžete pracovat odkudkoli. Uživatelům, kteří chtějí větší displej, nabízí 13palcový iPad Air na větší obrazovce o 30 procent víc místa než 11palcový model. Na větším displeji mají uživatelé víc prostoru na zachycování nápadů v aplikacích jako Freeform nebo zobrazení několika aplikací ve Split View v iPadOS. Oba modely mají vyspělý Liquid Retina displej s antireflexní vrstvou, technologií True Tone, vysokým jasem a podporou širokého barevného rozsahu P3. Díky tomu veškerý obsah vypadá mimořádně živě a text je za všech světelných podmínek krásně ostrý.



M2 pro ještě větší výkon

Apple M2 s rychlejším 8jádrovým CPU a 10jádrovým GPU posouvá výkon iPadu Air o další ohromný kus dopředu. M2 překonává v řadě ohledů výkon čipu M1 a uživatelům, kteří přecházejí z modelů iPadu Air předchozích generací, přináší obrovský skok ve výkonu. Ve spojení s vyšší propustností paměti je nový iPad Air téměř o 50 procent rychlejší než předchozí iPad Air s čipem M1 při nejrůznější produktivní i tvůrčí práci. A ve srovnání s iPadem Air s čipem A14 Bionic dosahuje nový iPad Air až 3× vyššího výkonu. Uživatelé pocítí výkon čipu M2 ve všem, na co sáhnou, od rychlejšího vytváření poutavého obsahu v Affinity Designeru až po hraní graficky náročných her jako Zenless Zone Zero.

Připravený pro AI

Nový Apple M2 s úspornějším 16jádrovým Neural Enginem, který je o 40 procent rychlejší než M1, dělá z nového iPadu Air úžasné zařízení pro AI. Díky akcelerátorům ML v CPU a rychlému GPU, které zvyšují výkon strojového učení přímo v zařízení, a architektuře jednotné paměti v čipu Apple zvládá iPad Air úlohy AI mimořádně pohotově. Uživatelé tak můžou využívat inteligentní funkce iPadOS, jako je Vizuální vyhledávání, oddělování výřezu nebo Živý text. iPadOS má taky vyspělé frameworky jako Core ML, které otevírají vývojářům cestu k Neural Enginu, takže můžou vyvíjet výkonné funkce AI, které poběží přímo na zařízení.

Ohromný ekosystém aplikací s vyspělými funkcemi AI přináší uživatelům možnosti, jako je vylepšování fotek jedním klepnutím se zapojením AI modelů pomocí nástroje automatického vylepšování ve Photomatoru nebo nebývale přesná analýza techniky pohybu s využitím funkce snímání pohybu v OnFormu. iPad Air podporuje i cloudová řešení. Uživatelé tak mají k dispozici praktické aplikace na práci i tvorbu s funkcemi umělé inteligence, jako jsou Microsoft Copilot pro Microsoft 365 nebo Adobe Firefly.


Nový iPad Air