Snadno vytvářejte náčrtky, přidávejte komentáře a dělejte si poznámky pomocí iPadu

Ať už jde o rychlý náčrt nábytku, který byste si chtěli pořídit, nebo ručně psanou poznámku na konferenci… když si vyberete správné aplikace, iPad vám pomůže se všemi úkoly.

Určitě tu situaci znáte. Máte chvíli času mezi dvěma schůzkami, cestujete autobusem nebo sledujete film a najednou dostanete nápad, potřebujete rychle vytvořit náčrt, okomentovat dokument nebo si udělat poznámku. V tom případě se vám bude hodit iPad!

Skečujte nebo kreslete!

Podívejme se, jak vytvářet kresby a vizualizovat svoje sdělení.

Paper by WeTransfer

WeTransfer vás napadne jako první, když potřebujete odeslat velký soubor. Ale jejich aplikace Paper se hodí pro tvorbu náčrtů a grafiky. Není to alternativa Photoshopu nebo Illustratoru, ale na každodenní použití, když potřebujete přidat grafiku k obrázku, postačí. Nejlepší na této aplikaci je, že k náčrtům můžete připojit poznámky. Aplikace má více než 25 milionů stáhnutí a doporučuje se používat s Apple Pencil.

Linea Sketch

Perfektní řešení pro začátečníky! Ani tato apka, podobně jako Paper, nekonkuruje profesionálním aplikacím, jako je Affinity Designer pro iPad, Adobe Illustrator Draw nebo Procreate. Ale pro začátečníky je jednoduchá a užitečnější. Apple Pencil je pro ni ještě vhodnější a cena 5,49 € je docela přijatelná.

You Doodle

I tato aplikace je vhodná pro začátečníky a navíc je zdarma. Mezi ostatními vyniká počtem funkcí, včetně spousty štětců, vzorů, odstínů a dalších.

Komentujte!

Ne, nejde o používání sociálních médií, ale o snadné přidávání komentářů k vašim dokumentům. Ve sdílených dokumentem můžete měnit text nebo zvýrazňovat důležité části, stejně jako byste to dělali se zvýrazňovačem na papíře. A aplikace umějí samozřejmě ještě víc...

GoodNotes 4

Každý den dostáváte v e-mailu spoustu příloh a často jde o dokumenty PDF. K úpravě těchto dokumentů můžete použít vestavěné řešení aplikace Mail, nástroj Markup. Pokud však chcete mít více možností, GoodNotes 4 může být skvělou volbou. Kromě souborů PDF můžete upravovat dokumenty Microsoft Office, vyplňovat formuláře, podepisovat papíry nebo kreslit, a to vše včetně synchronizace na iCloud. Aplikace je jednoduchá na použití a dokumenty si v ní můžete pěkně uspořádat.

MarginNote

Kromě PDF pracuje MarginNote i s formáty EPUB, což vám umožní číst a upravovat e-knihy. Dokonce si můžete vytvořit myšlenkové mapy a na EPUB převést celé webové stránky, abyste je pak upravili pomocí Apple Pencil.

Pište si poznámky ručně!

Je snadnější zapamatovat si to, co jste si poznamenali ručně, ať už univerzitní přednášku nebo závěry z meetingu. V tom případě není mocnější kombinace než iPad + Apple Pencil. Ušetří vám hodně papíru a poznámky můžete okamžitě odeslat e-mailem nebo přes iMessage. Má mnoho dalších výhod a i když většinu času používám aplikaci Notes, následující aplikace se možná budou líbit vám.

Notes Plus

Jedná se o extravagantní notebook s papírem, který podporuje psaní vlevo i vpravo. Má vestavěný prohlížeč, záznamník zvukových poznámek a podporuje iCloud, Dropbox a další cloudových služeb. Pracuje také s formáty souborů Microsoft, organizuje je do složek a také rozpoznává rukopis bez zvláštních znaků.

Penultimate

Nejde jen o jednoduchý zápisník, kromě prázdných stránek nabízí také mnoho šablon pro seznamy úkolů nebo kalendáře. Můžete vybarvovat, zvýrazňovat, mazat dle libosti. Aplikace podporuje psaní pravou i levou rukou a použití Apple Pencil. A to vše lze synchronizovat také s Evernote, jde o perfektní rozšíření této aplikace. Použijete ji pouze pro ruční poznámky, protože nepodporuje vstupy z klávesnice.

Vyzkoušejte kombinaci iPadu a Apple Pencil a podívejte se na nejlepší nabídky v našem internetovém obchodě.