Skiplagged – Chytrý způsob vyhledávání výhodných letenek

Pokud je cestování vaší vášní a zbožňujete hledání levných letů do exotických destinací, podívejte se na tuto trochu jinou bookovací aplikaci. Možná vám ušetří peníze, které pak můžete s chutí utratit v cíli své cesty.

Všichni milují cestování, ale nikdo nerad platí za drahé letenky. Kolikrát jste se již zabývali myšlenkou prozkoumat odlehlá zákoutí Kambodže nebo Patagonie, jen abyste ji zase rychle zavrhli po zhlédnutí ceny letů?

Zkušení cestovatelé a nomádi ale znají tajný trik, který je tak účinný, že se o něm téměř nemluví na veřejnosti. Toto kouzlo se nazývá „skiplagging“ neboli zakoupení letů do „skrytých měst“ a může vám pomoct hodně ušetřit na letecké přepravě. Oč vlastně jde? Řekněme, že chcete navštívit přátele v Buenos Aires, ale letenky jsou neskutečně drahé. Ale lety do San Juan přes Buenos Aires (skryté město) jsou výrazně levnější. Koupíte si tedy letenku do San Juan s přestupem v Buenos Aires, odkud už ale nepokračujete dál. Jednoduše vystoupíte a odejdete z letiště. Zní to docela jednoduše, nemyslíte?

Skiplagged je aplikace, která chce hacknout systém tím, že vám ukáže alternativní itinerář – z cílové destinace udělá přestupní stanici. Tímto způsobem můžete ušetřit stovky, ba i tisíce korun, zejména na dlouhých letech. V Evropě nedává kupování letenek do skrytých měst příliš velký smysl kvůli krátkým vzdálenostem a obecně husté síti aerolinek, pokud ale plánujete výlet do Ameriky nebo jiných exotičtějších destinací, určitě se vyplatí podívat se, co Skiplagged nabízí.

Jednoduché a přehledné rozhraní aplikace vám umožňuje vyhledat nejlepší ceny letenek a jako bonus také hotelů. Lety můžete filtrovat podle trvání, počtu přestupů, časů příletů a odletů a dalších parametrů. Jednoduše tu najdete last minute slevy a můžete si nastavit upozornění, když ceny sledovaných letů klesnou. Aplikace se chlubí „Jsme tak dobří, že United Airlines nás za to zažalovaly“ a je to pravda. Aplikaci předcházela webová stránka skiplagged.com, kterou založil tehdy 21letý newyorský programátor Aktarer Zaman. V žalobě nazvaly společnosti United a Orbitz Skiplagged „neférovou konkurencí“ a obvinily stránku, že propaguje „přísně zakázané“ cestování. Ve skutečnosti není kupování letenek do skrytých měst nic ilegálního, jen letecké společnosti nechtějí, aby to lidé dělali.

Předtím než si ale koupíte let, musíte si uvědomit několik speciálních podmínek, které pro tento způsob přepravy platí. Jsou logické: nemůžete si zacheckovat zavazadla, protože ta by letěla dál bez vás do finální destinace. Takže můžete mít jenom zavazadlo do kabiny letadla. Když nenastoupíte poslední let, zbytek rezervace je zrušen, takže tuto metodu nelze použít na zpáteční lety. Také je lépe nikomu neříkat, že necestujete dál, zejména aerolinkám. Pokud si nejste jisti, jestli jste na takové dobrodružství připraveni, podívejte se na FAQ. V každém případě Skiplagged nabízí také „normální“ lety, nejenom skryté destinace.

Nejlepší funkce:

  • velké slevy na letenky a hotely,
  • snadné vyhledávání,
  • početné možnosti filtrování,
  • odkazy k nákupu přímo v aplikaci,
  • automaticky generovaný seznam destinací,
  • lehká změna přednastavené měny,
  • seznam navrhovaných měst s informacemi o letech.
  • Celkem vzato, pokud jste vášnivými cestovateli a hledáte alternativní řešení, jak ušetřit čas, úsilí a samozřejmě peníze, Skiplagged je skvělou volbou. Stáhněte si tuto aplikaci zdarma z App Storu a vyzkoušejte, co dokáže.

Stáhnout Skiplagged z App Storu (iPhone, iPad – zdarma)