Přicházejí Apple Watch Series 5

Nabízejí spoustu vylepšených funkcí, ale bez větší aktualizace.

Část Keynote, která byla věnovaná inteligentním hodinkám Applu, uvedlo děkovné video. Generální ředitel Applu Tim Cook sdílí podobné zprávy na svém Twitteru. Zařízení zachránilo mnoho životů a mnoho lidí inspirovalo ke zdravému životnímu stylu.

Od tématu zachráněných životů se Keynote dostala k nadcházejícím a minulým výzkumům společnosti, které se týkají Apple Watch. Více než 400 000 lidí po celých Spojených Státech se zúčastnilo studie Apple Heart Study.

Na Keynote byla také představena Apple Research App, v jejímž rámci se uskuteční tři nové výzkumy, pravděpodobně znovu v USA: Apple Heart & Movement Study, Apple Women’s Health Study a Apple Hearing Study.

Pak se pozornost soustředila na hardware. Jednou z největších změn je vždy zapnutý Retina displej. V podstatě to znamená, že hodinky jsou vždycky vzhůru, i když nepohybujete rukou. Jas bude snížený na velmi nízkou úroveň a displej se obnoví jednou za sekundu. Rychlost obnovení obrazovky při aktivním používání je 60 Hz. Apple tvrdí, že obnova obrazovky každou sekundu nespotřebovává více energie, takže mohou zaručit stejnou 18hodinovou výdrž baterie jako u zařízení Series 4.

Mezi další funkce patří Kompas a senzor nadmořské výšky pro přesnější lokalizační služby. Pro modely s eSIM budou tísňová volání k dispozici po celém světě, a to i bez iPhonu.

Změny se dočkaly i materiály použité pro výrobu těla hodinek. Kromě obvyklého hliníku a nerezu do nabídky přibude titanová edice ve stříbrné a černé barvě. A 5. generace Apple Watch bude k dispozici také v bílé keramické verzi..

Apple Watch Series 5 jsou v podstatě sérii S, která obsahuje drobné, ale zásadní změny.