Překvapení! MacBook Pro byl aktualizován

Výkonné 13”a 15” notebooky Applu jsou ještě silnější. Jejich design zůstal stejný, změnila se klávesnice. Přichází éra MacBooků s 8 jádry!

Apple nečekaně aktualizoval svůj MacBook Pro. WWDC, kde tyto aktualizace oznamovali, je za rohem.

Nečekejte obrovské změny ve vzhledu zařízení, design zůstal stejný od roku 2016. Nicméně ti, kteří toužili po přenosném stroji, mohou být spokojení. Tom Boger, senior ředitel Applu pro marketing Macu, sdělil o aktualizovaných zařízeních tyto informace:

Ať už se jedná o vysokoškolské studenty, vývojáře, kteří vytvářejí světové aplikace, nebo video editory, kteří pracují na celovečerních filmech, jsme neustále ohromeni tím, co naši zákazníci s MacBookem Pro zvládají. Nyní se pyšní 8jádrovými procesory pro neuvěřitelné zvýšení výkonu, ohromujícím Retina displejem, rychlým úložištěm, celodenní výdrží baterie a nepřekonatelným macOS. MacBook Pro stále nejlepším profesionálním notebookem na světě a nemůžeme se dočkat, až se dostane do rukou našich zákazníků, abysme viděli, co s ním vytvoří dál.

Největší a skutečně významnou změnou nového MacBooku Pros je výše zmíněný procesor. Jsou vybaveny procesory Intel 8. a 9. generace. Dva nové 13” modely jsou osazeny osmou generací Intel Core i5, zatímco dva 15” modely jsou k dispozici se 6jádrovými procesory Intel Core i7 nebo 8jádrovými Intel Core i9. Podle měření Applu byla 8jádrová verze dvakrát lepší než verze se 4 jádry a o 40 % lepší než 6jádrová verze.

Pokud jde o vzhled, jediná změna se týká klávesnice. Applu se již podařilo vyřešit všechny problémy s klávesnicí Butterfly, ale nyní změnili jeden z materiálů. Výsledkem bude menší množství dvojitých nebo nezaznamenaných stisknutí kláves. S tímto vylepšením jsme dorazili k 4. generaci klávesnice Butterfly. Nevíme, jestli bude zahrnuta i do jiných MacBooků.

Celkově vzato jde o nenápadnou aktualizaci. To by mohlo být ideální pro ty, kteří jsou ochotni koupit silnější stroj. Přestože se šeptalo o MacBook Pro ve velikosti 16,5“, nedočkali jsme se jej. Doufáme, že se nový Mac Pro objeví v Keynote.