Poznejte nejodolnější hodinky v historii Applu

Bez rámečku, odolnější, s více funkcemi. Apple Watch Series 7 se povedly a k dostání budou už na podzim 2021.

apple watch series 7

Na Keynote 2021 na sebe podle očekávání největší pozornost strhnul iPhone 13. Nás ale zaujal také přístroj s o poznání menším displejem – hodinky Apple Watch Series 7. Zatím nevíme, kdy přesně na podzim vyjdou, ale už víme, jaké budou.

Zásadní změnou bude Retina displej, který oproti 6. generaci narostl o 20 %. Displej totiž sahá až k okraji skla a téměř nemá rámeček. Rozměry hodinek jako takových se tím pádem prakticky nemění.

Zároveň díky lomu světla u okrajů vznikne jemný efekt zaoblení, takže displej a pouzdro působí jednotně, i když zatím hodnotíme jen z fotek.

Větší displej má i další výhodu. Vejde se na něj celá QWERTY klávesnice, která usnadní odepisování na zprávy. Funkce QuickPath podporuje také psaní jedním tahem. Displej je navíc v tlumeném režimu (always-on) o 70 % jasnější. Když se chcete podívat na displej, nemusíte zvedat zápěstí ani klepat na obrazovku.

Odolnost a nové senzory v titanovém provedení

Aby v Applu větší displej ochránili, překrývá ho nejodolnější sklíčko, jaké kdy Apple Watch měly. Je o 50 % silnější než u 6. generace a odolá nárazům, takže chrání displej před prasknutím. Zároveň díky normám IP6X a WR50 odolá také prachu a vodě až do 50 metrů.

Materiál zpracování hodinek si můžete sami vybrat. K dispozici by měla být nerezová ocel, recyklovaný hliník, titan a pět barevných provedení.

Apple Watch kromě technických novinek zaujmou také novými funkcemi. Například si na nich změříte hladinu kyslíku speciálním snímačem v kombinaci s aplikací a zároveň si kdykoliv „natočíte EKG“. Kontrola tepové frekvence je samozřejmostí, ale najdete zde i nové techniky (například pro sledování spánku nebo meditaci).

Kromě senzorů bude nový také systém watchOS 8, který dokáže cool věci. Například rozpozná, kdy šlapete na kole, detekuje pád z kola nebo nabízí službu Apple Fitness+. Ta ovšem alespoň zpočátku nebude dostupná v ČR.

Hodinky nabijete rychlonabíjecím kabelem USB-C a na 80 % kapacity je dostanete už za 45 minut. 8 minut nabíjení pak stačí například na 8 hodin sledování spánku.

Spuštění prodeje je naplánováno na podzim 2021, datum zatím Apple tají. Cena 399 dolarů bude platit pro americký trh, tu českou se dozvíme později.

Sledujte náš Facebook a nic vám neunikne.