Porovnání Apple Watch Series 7 s předchozími modely

Apple představil novou modelovou řadu Watch Series 7. Dočkali jsme se několika nových vylepšení, které vůbec není od věci porovnat s předchozími generacemi.

Apple Watch Series 7 se pyšní větším displejem, znatelně odolnější konstrukcí, rychlejším nabíjením a taky novinkou v podobě funkce, která ti zajistí měření hladiny saturace krve kyslíkem.

V prodeji budou od 15. října, ale vzhledem k tomu, že mnoho z vás okamžitě nekupuje ten nejnovější model, zaměřili jsme se na přehledné porovnání napříč modelovými řadami a vymoženostmi, které daná generace přinesla.

Může se zdát, že s příchodem nového modelu nepřišla velká řada technických vylepšení. Když se na to ale podíváš optikou trošku starších hodinek (které máš třeba na ruce), tak zjistíš, že v porovnání s těmi novými jsou Apple Watch Series 7 mnohem dál a snadno dokážou ohromit i ty nejnáročnější z vás.


Procesor a úložiště

Žádná změna od minule. A vůbec to nevadí. Při nedávnem Key Note vlastně ani nezazněly klasické hlášky jako je ,,výkonnější“ nebo ,,rychlejší“ a to z jediného prostého důvodu. Apple Watch Series 7 mají stejný procesor, kterým je osazena i předešlá generace. Pravdou je, že Apple Watch 6 mají již natolik výkonný a energeticky šetrný procesor, že s přehledem zvládá vše, co se od něj očekává i v nové řadě. A co se týče kapacity úložitě, tak ta zůstává taky beze změny na uctihodných 32 GB.

Porování Apple Watch


Pouzdro a displej

Hlavní novinky se týkají poudzra a displeje. O něco větší pouzdro (tedy samotné tělo hodinek) narostlo na nových 41 a 45 mm. Větší displej je nyní koncipován až skoro po samotný okraj hodinek. Takže hezky na maximum. Mnohem více zobrazovacího pole ti nově umožňuje ještě o kus snaží ovládání a mnohem přehlednější plochu hodinek. Displej je o samotných 20 % větší než řada 4, 6, SE a taky o 50 % (!) větší než displej u řady 3. Takže za nás super skvělý.

Porování Apple Watch


Baterie a nabíjení

Dalším znatelným vylepšením je oproti minulému modelu o 33 % rychlejší nabíjení, což už je fofr. To znamená, že si nové Watchky nabiješ z nuly na parádních 80 % za 45 minut namísto původních 60 minut u generací předešlých. A to je 15 minut rozdíl. Teď si představ co všechno se dá za 15 minut stihnout. Celková výdrž baterie se pro nyní nemění a vydrží ti jako předchozí modely skvělých 18 hodin. Takže s tebou jsou celý tvůj produktivní den. Na plno.


Klíčové vlastnosti

Tady se můžeš podívat na přehlednou tabulku všech klíčových vlastností, kterými všechny řady ne/disponují.

Porování Apple Watch

Apple Watch Series 7 prošly zásadní omlazovací kůrou. Jsou mnohem zdatnější, mají pevnější konstrukci, větší displej, rychleji se nabíjejí a s funkcemi watchOS 8 toho přináší opravdu mnoho nového. Zvlášť pokud máš starší model a uvažuješ nad něčím novým. Za nás? Jednoznačně super a důvodů ke koupi vidíme více než dost :)