Apple představil novinky. Můžete se těšit na iPhone 14, AirPods Pro nebo nové Apple Watch

Společnost Apple představila v americkém Cupertinu nové produkty. Fanoušci nakousnutého jablka se dočkali nových iPhonů, chytrých hodinek a sluchátek. Na našem webu jsme zahájili předprodej. V článku novinky představíme podrobněji.

iPhone 14, AirPods Pro, Apple Watch

Apple uvedl další řadu chytrých telefonů – iPhone 14, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Plus a iPhone 14 Pro Max. Milovníci kvalitní hudby ocení nová sluchátka Air Pods Pro. Mezi novinkami se objevila také nová řada chytrých hodinek – Apple Watch Series 8, Apple Watch Ultra a Apple Watch SE.

S iPhonem 14 a iPhonem 14 Plus pořídíš super fotky i za horšího světla

Základní modely iPhone 14 a iPhone Plus se mohou pochlubit displejem o velikosti 6,1″ a 6,7″. Pohání je čip Apple A15 Bionic, který slibuje o 18 % vyšší výkon oproti předchozí řadě. Dalším vylepšením prošly fotoparáty, se kterými pořídíš kvalitní fotky i ve zhoršených světelných podmínkách. Pokud budeš chtít natáčet dynamická videa, oceníš režim Action Mode, který stabilizuje obraz. Samozřejmostí je podpora 5G.

Apple iPhone 14

iPhone 14 Pro a iPhone 14 Pro Max ocení náročnější uživatelé

Apple tradičně cílí také na uživatele, kteří očekávají od svého telefonu maximální výkon a nejnovější technologie. Zástupci této kategorie jsou modely iPhone 14 ProiPhonem 14 Pro Max. U nich nalezneš čip A16 Bionic s nejvyšším výkonem pro všechny operace, který se postará o hladký chod více aplikací naráz.

Fotoaparáty na zadní straně se chlubí doposud historicky nejvyšším rozlišením – 48 megapixelů. Jejich snímač se oproti předchozím generacím zvětšil o 65 %, což se projeví vyšší kvalitou fotek. Apple vybavil řadu Pro vysoce citlivými pohybovými senzory, které třeba rozeznají dopravní nehodu a telefon rychle přivolá pomoc.

Největší designovou změnou je u Pro modelů průstřel v displeji, který nově nahrazuje klasický ,,notch" a nově přináší takzvaný Dynamic Island. Pod tím si představ softwarově upravené prostředí pro všechna oznámení, upozornění a aktivity. Parádně tak spojuje zábavné s užitečným. Funguje s iOS 16 a podporuje nejrůznější aplikace, takže máš vždycky přehled o všem podstatném. Můžeš s ním ovládat hudbu, sledovat stopky nebo si nechat ukazovat cestu v mapách a přitom si klidně psát s kamarády.

Apple iPhone 14 Pro

Chytré hodiny Apple Watch Series 8 a Apple Watch SE kladou důraz na zdravotní funkce

Osmá série hodinek přišla s celou řadou zajímavých vylepšení, především v oblasti zdraví. Nově u Apple Watch Series 8 najdeš třeba teploměr měřící s odchylkou pouze 0,2 °C. Citlivé pohybové senzory pečlivě hlídají majitele hodinek a v případě nebezpečí přivolají pomoc. Dovedou třeba identifikovat upadnutí do bezvědomí a díky rychlé reakci mohou zachránit život.

Apple Watch Series 8

Odlehčený model Apple Watch SE patří ze všech tří modelů k nejlevnějším. I tak nabízí spoustu užitečných funkcí a změří tvůj sportovní výkon. Můžeš s nimi plavat nebo se potápět. V jedné aplikaci najdeš svoje oblíbené podcasty, audioknihy a hudbu, které si můžeš pouštět třeba při běhu.

Apple Watch SE

Apple Watch Ultra vzbudily největší rozruch

Hodinky pro nejnáročnější – tak by se daly označit titanové Apple Watch Ultra. Tyto hodiny tě dostanou velkým bezokrajovým displejem, výdrží baterie až 36 hodin běžného používání a 60 hodin v režimu nízké spotřeby. Díky pokročilým funkcím zvládnou například analyzovat techniku běhu a na základě dat ti poskytnou tipy pro lepší výsledky.

Přibylo nové tlačítko s názvem Akce. S ním můžeš ovládat nejrůznější funkce hmatem a přizpůsobí je svým potřebám. Můžeš ho využívat například při zahájení ponoru při potápění, ovládání cvičení nebo ti pomůže k označení cesty v kompasu. Jestli se dostaneš do problémů, jeho podržením spustíš sirénu.

Vylepšením prošly také ukazatele. Na velkém displeji si jich můžeš zobrazit až 6 najednou. Ani přímé slunce nesníží čitelnost stále zapnutého Retina displeje. O odolnosti hodinek v extrémních podmínkách svědčí i jejich provozní teplota od −20 až 55 °C.

Apple Watch Ultra

AirPods Pro odstraní okolní šum, hudbu si tak maximálně užiješ

Sluchátka pohání čip Apple H2, který se postará o vyvážený zvuk plný čistých výšek a mohutných basů. Funkce ANC odstraní okolní ruch, aby tě při poslechu nebo hovoru nic nerušilo.

V balení nalezneš čtyři velikosti silikonových špuntů, takže sluchátka perfektně padnou do tvých uší. S dotykovým senzorem na stopce si ti budou AirPod Pro 2. generace ovládat s lehkostí. Stačí prsty přejet nahoru, dolů nebo do stran, pro spuštění nového playlistu nebo přeskočení na další skladbu.

AirPods Pro