Nová aplikace Aktivita: Objevte trendy aktivity

Systém iOS 13 byl skvělou zprávou pro každého fanouška zdravého životního stylu díky zcela přepracované aplikaci Zdraví. Aplikace Aktivita ruku v ruce se Zdravím shromažďuje velmi zajímavá data a nyní je prezentuje v ještě sofistikovanější a praktičtější formě, aby vám pomohla se dostat do formy. Na čem vývojáři Applu pracovali?

Aplikace Aktivita je rozšíření vašich inteligentních hodinek Apple Watch pro iPhone a je to místo, kde se zobrazují všechny statistiky vašich kroužků aktivity a tréninků, které jste dokončili. Hlavní novinkou je záložka Trendy. Trendy vám umožňují pochopit, zda a jak se vaše pohybové návyky změnily.

Při srovnání se bere jako výchozí hodnota posledních 365 dní a porovnává se s posledními 90 dny. Pokud jste se například v posledních 90 dnech pohybovali více než v minulém roce, šipka trendu bude směřovat nahoru. Pokud jste méně stáli, šipka se smutně dívá dolů. Na první pohled získáte hrubou představu o vývoji vaší kondice a o tom, jak jste na tom s aktivitou.

Účel této funkce je jednoduchý: nabídnout vám praktické informace a cíle, jak tyto metriky vylepšit. Cíl se aplikuje každý týden a, pokud je dokážete důsledně plnit, bude to mít za následek zvýšení průměru za 90 dní.

Sledované metriky jsou: pohyb, cvičení, stání, vzdálenost jako základní měření (představující tři okruhy aktivity). V závislosti na vašich aktivitách lze zobrazit další metriky, jako je tempo chůze, neprosezené minuty (průměr za hodinu), kardio fitness nebo tempo běhu.
Na první pohled uvidíte, kde se zlepšujete (metriky v horní části Držte tempo) nebo kde byste měli vyvinout větší úsilí (spodní část Stojí za nahlédnutí). Obě části přicházejí s gratulací nebo koučovací zprávou, které vás motivují k udržování nebo zlepšování vašeho životního stylu.

Poznámka: Neměli jsme dostatek čas testovat trendy a cíle déle, abychom se mohli vyjádřit o logaritmu koučování. Domníváme se, po rešerši na z internetu a porovnáním screenshotů doporučení Trendu různých uživatelů, že koučink je personalizovaný. Čas na otočení šipky se může lišit od 5 do 12 týdnů. Například já mohu změnit trend pohybu za 5 týdnů, pro ostatní uživatele to může trvat, podle předpovědi Applu, 9 týdnů. Zdá se, že jedinou výjimkou je cíl stání se standardním obdobím změny 12 týdnů.

Podrobné grafy a nová ocenění

Vývojáři Applu udělali skvělou práci se statistikami a grafikou, a to nejen v aplikaci Zdraví, ale také na kartě Trendy v aplikaci Aktivita. Po klepnutí na metriku se vám zobrazí krásné grafy s konkrétnějšími informacemi, které se liší podle typu dat.

A pro ty, co už získali všechna ocenění pohybové aktivity, máme dobré zprávy! Nyní můžete soutěžit o sebe ještě více, protože Apple do aplikace přidal nová ocenění, když dosáhnete cíle 1 250, 1500, 1750 a 2000 pohybových aktivit.

Apple Watch je skvělý nástroj pro sledování vaší kondice. Pospěšte si a vyberte si z nových modelů Apple Watch na iSTYLE!