Nejlepší hry z App Storu, které vás uchvátí svojí vizualitou

App Store je bohatší o jednu novou krásnou hru. Ano, mluvíme o Sky: Children of the Light. Při této příležitosti jsme se rozhodli posbírat některé ohromující hry, které si můžete aktuálně stáhnout.

Hodnotit grafiku her je docela nevděčný úkol, protože v takových otázkách může být hlavním faktorem individuální vkus. Kromě toho je dnes výběr her pro tablety tak široký, že je těžké najít ty nejlepší. Nyní se však pokusíme vyjmenovat ty nejúžasnější tituly – samozřejmě to bude neúplný seznam.

The Elder Scrolls: Blades

Migrace ikonické série Elder Scrolls na mobilní zařízení byla považována za tak velkou zprávou, že i Apple předvedl grafické schopnosti čipu A12 během Keynote 2018 právě na iPhonu. Blades nakonec debutovaly na jaře, a ačkoliv dodnes nesou označení „early access“, uživatelé si mohou celý příběh zahrát a dokonce si ve hře vybudovat město. Tato RPG hra byla kvůli bezplatné verzi kritizována, i když vypadá velmi dobře.

Asphalt 9: Legends

Dobře, nejkrásnější závodní hra je rozhodně Grid Autosport, ale Pat o ní již napsal celý článek, takže v tomto výběru uvedeme Asphalt 9. Ve hře od studia Gameloft můžeme jezdit s nejlepšími vozy na světě v ulicích Říma a San Francisca, na Skotské vysočině nebo dokonce v Himalájích. Je snadné se zamilovat do krátkých závodů, které jsou plné adrenalinu. V mobilním světě neexistuje úspěšnější závodní hra, přestože je v této kategorii lineup docela silný. Jako konkurenty můžeme zmínit Real Racing 3, CSR Racing 2 a Gear Club 3.

Vainglory

Vainglory, která je oblíbená už od roku 2014, byla považována za první úspěšnou hru typu MOBA (Multiplayer Online Battle Arena) pro mobily. Cílem hry od Super Evil Megacorp je v roli hrdiny dobýt základnu nepřítele na druhé straně arény. Od svého vydání měla hra řadu konkurentů, mnozí se domnívají, že ji už překonaly Mobile Legends, ale z grafického hlediska ji žádný ze soupeřů nedokázal porazit. Na pár let zastávala Vainglory v e-sportu skvělé místo a dodnes má miliony hráčů.

Tesla vs. Lovecraft

V nejnovější akční hře finského studia 10tons, které je považováno za veterána v tomto žánru, musí uživatelé bojovat vzrušujícími vynálezy Nikoly Tesly proti příšerám H.P. Lovecrafta. Hra, která získala pozitivní recenze od kritiků, zobrazuje celý masakr v zářivých barvách, takže vypadá skvěle nejen na Playstation a Xbox, ale také na iPhonu a iPadu.

Sid Meier's Civilization VI

Ačkoli Civilization VI není dechberoucí grafické monstrum, ve svém žánru nemá soupeře. Strategie, která je rozdělena na techniky budování říše, diplomacie a ekonomických mechanismů, dorazila minulý podzim z PC a Macu na iPad. Za poměrně malé částku získáte plnohodnotnou a vysoce kvalitní hru, nemusíte se ani bát rozhraní, protože portování dopadlo úžasně. Skvělá zpráva pro fanoušky určitě je, že ji lze pořídit dokonce s oficiálním rozšířením.

Beach Buggy Racing 2

Pokud se vám líbí Mario Kart nebo Lego Racer, vyzkoušejte tuto hru. V Beach Buggy Racing 2 se můžete probíjet magickými světy (ostrov pirátů, park starověkých tvorů, starověký Egypt atd.), a při tom bojujete proti nepřátelům různými zbraněmi. Hra není zrovna naprosto převratnou inovací, do značné míry staví na výše uvedených předchůdcích. Nicméně s ohledem na design je v současné době v App Store skutečně jednou z nejlepších. V žánru šílených arkádových závodů jsou další podobně velkolepou volbou nedávno vydaná Hot Wheels.

Call of Duty Mobile

Tady musíme trochu podvádět, protože mobilní verze velmi populární série nebyla dosud vydána, ale v Indii, Austrálii a Kanadě má její testování zelenou. Kromě klasických zábavných her pro více hráčů (Free-for-All, Team Deathmatch, Dominance atd.) získáme dnešní nepřekonatelný režim battle royale. I když není přesně určené datum vydání, můžete se na ni těšit už v následujících měsících. Videa testerů už samozřejmě zaplavila YouTube a je zřejmé, že v grafice není žádná chyba. Podle zákulisních zpráv nebude problém ani se samotnou hrou, protože po bezplatném stažení budeme údajně muset utrácet jen za maličkosti. Pokud chcete hrát něco podobného už dnes, podívejte se na známý Modern Combat 5 nebo Shadowgun Legends.

Koho jsme vynechali

Tento článek nemůže být tak dlouhý, aby pokryl všechny hry. Je jasné, že chybí Fortnite, tvůrci odvedli skvělou práci s portováním. Neuvedli jsme jednoho z největších konkurentů, kterým je Inside, protože jsme ho již zahrnuli v jiném článku. Za zmínku stojí také Oceanhorn a Brothers: Tale of Two Sons, kvalitní adventury z kategorie těch nejúžasnějších. World of Warships Blitz je skvělý tip pro milovníky lodí, na grafiku obřích bitevních lodí si nemůžeme stěžovat. Rádi bychom také uvedli některé méně známé hry, například Armed Heist a Iron Blade. A nakonec tu máme hry, které se sice nemohou chlubit velkolepou 3D grafikou, ale jejich design má téměř umělecké ambice, například Samorost 3 nebo Hyper Light Drifter.

Téma vizuálně spektakulárních her jsme rozhodně nevyčerpali, takže jen stručně shrneme, že mobilní grafika ušla od Snake 2 dlouhou cestu. Podle titulů, které se objevily v demo služby Apple Arcade, můžeme doufat v ještě zářivější budoucnost…

Kterou hru byste na seznam přidali?