Nejlepší aplikace pro Apple zařízení za rok 2021 – rozhodl design a smysluplnost

Apple tradičně ocenil nejlepší aplikace za rok 2021. Inspiruj se a objev appky, které byly nejlepší v rámci jednotlivých Apple zařízení.

Nejlepší aplikace pro Apple zařízení za rok 2021 vybrala porota

Nejlepší aplikace v roce 2021 v rámci App Store Awards nevyhrály na základě počtu stažení, ale o jejich přínosu rozhodl redakční tým App Store.

„V roce 2021 hrály aplikace v našich životech zásadnější roli než kdykoliv předtím. Pomohly nám k posunu kupředu v období, které bylo výzvou pro nás všechny jakožto globální komunitu, ale i v našich vlastních životech,“ řekl Tim Cook, CEO společnosti Apple. Ocenil také schopnosti vývojářů a jejich smysl pro sounáležitost, kterou jsme minulý rok všichni potřebovali.

Nejlepší aplikace pro iPhone za rok 2021 – Toca Life World

V appce Toca Life World, která je navržená primárně pro děti, hráči vytváří vlastní světy. Jde spíše o hru, která vyhrála první příčku u iPhonů díky originálnímu designu a edukativnímu charakteru. Děti se učí například o rozmanitosti lidí – rasové, etnické či kulturní.

Nejlepší aplikace pro iPad za rok 2021 – LumaFusion

Aplikace na střih videa navržená přímo pro iPad. Vyhrála díky intuitivnímu prostředí a plynulému chodu – když si přehráváš náhled videa, zvuk i obraz lícuje a vše jede jako na drátkách. Appka si poradí i se 4K videem. Zamiluje si ji každý kreativec, který často cestuje. Skladný iPad s LumaFusion kdykoliv vytáhneš z tašky a pracuješ na videu v terénu.

Nejlepší aplikace pro Apple Watch za rok 2021 – Carrot Weather

Přesné předpovědi, přehledný design, velké množství údajů – to jsou jen některá fakta, která vyhoupla appku Carrot Weather na první příčku u Apple Watch. Aplikace na tebe navíc chrlí informace vtipným a sarkastickým jazykem, jehož intenzitu si můžeš přizpůsobit.

Především ale dostaneš relevantní informace o teplotě, oblačnosti, vlhkosti, východu a západu slunce nebo o tom, v jaké fázi je měsíc.

Nejlepší aplikace pro MacBook za rok 2021 – Craft

Aplikace Craft doplňuje do MacBooku sadu intuitivních nástrojů pro psaní, upravování a sdílení obsahu. Vytvoříš v ní jednoduché poznámky, ale i komplexní dokumenty, které doplňuješ různými přílohami – kódy, rovnicemi nebo naskenovanými dokumenty. Craft obsadila první místo právě za svoji všestrannost a jednoduchost.