Nastavení zvuků na iPhonu a iPadu

Nastavit zvuk pro vyzvánění, notifikace a aplikace může být někdy poněkud matoucí. Jak ztlumit video nebo aplikaci ještě před jejich spuštěním?

iOS stále obsahuje funkci, které úplně nerozumíme. Na ovládání hlasitosti máme pouze dvě tlačítka: na zesílení/zeslabení hlasitosti a na ztlumení. Pokud předpokládáte, že stisknutím tlačítka pro ztlumení vypnete všechny zvuky, pak se pletete. Ztlumí se totiž pouze hovory a notifikace.

Bohužel nelze posuvníky nastavit hlasitost volání, notifikací a aplikací samostatně. Zmáčknutím tlačítka se nastavuje momentálně aktivní akce. Jde o základní nastavení. I pokud stisknete tlačítko pro ztlumení a tlačítkem snížíte hlasitost na nulu, jakákoliv aplikace (hry nebo YouTube videa) budou stále hrát s naposledy nastavenou hlasitostí.

Naštěstí ale existuje způsob, jak to změnit. Nejdříve můžete vypnout „Change with Buttons“ pod Settings > Sounds (and Haptics) > Ringer and Alerts. Tímto nebudou tlačítka pro zesílení/zeslabení hlasitosti ovládat vyzvánění a upozornění, ale přehrávané zvuky v zařízení. Druhou možností je používat posuvník v Control Center. Ten upravuje VŠECHNY zvuky bez ohledu na nastavení.