Metapho – Byla ve vašich fotkách použitá technologie Deep Fusion?

Nová aktualizace bezplatné aplikace pro úpravu metadat vašich fotografií a videí přináší způsob, jak zjistit, zda byly snímky vyfocené iPhonem 11 pořízeny pomocí Deep Fusion.

Tato elegantní aplikace umožňuje nejen ověřit, zda byla použita Deep Fusion, ale také prohlížet a upravovat EXIF metadata.

Nejnovější aktualizace Metapho, která byla uvolněná o víkendu, nabízí údaje o tom, zda byla na fotografii použita technologie Deep Fusion. Je to překvapivé, protože tuto funkci vytvořil Apple tak, aby byla uživatelům úmyslně neviditelná, a to i při kontrole detailů obrázku. Je velmi obtížné její použití zjistit pouhým prohlížením fotografií, a to i u fotek vytvořených za stejných podmínek.

Vypadá to, že Metapho jako první aplikace nabízí způsob, jak ověřit využití Deep Fusion, ačkoli funkce pravděpodobně nebude k dispozici dlouho. Další tvůrce fotoaplikací Sebastiaan de With zmínil, že tuto funkci do Halide nepřidal, protože Apple ji plánuje brzy ukončit.

V každém případě je Metapho zdarma a snadno použitelná aplikace, s možností nákupů v aplikaci, které odemknou všechny pokročilé funkce, jako je úprava metadat. A je fantastické vidět silné zaměření na soukromí ... vše se děje na zařízení, v procesu nejsou zapojeny žádné servery.

Jakmile Metapho stáhnete a otevřete, stačí aplikaci povolit přístup k vaší knihovně fotografií. K dispozici je dokonce rozšíření pro menu sdílení, díky kterému můžete rychle zobrazit metadata fotografie.

Pokud byla použita funkce Deep Fusion, v horní části metadat v části „Informace o obrázku“ se zobrazí „Deep Fused“. V sekci Kamera uvidíte také počet fotek vytvořených s Deep Fusion. Metapho teď také ukazuje, zda byl použit noční režim.

Úplné informace o verzi Metapho 3.4.3:

  • Podporuje nové funkce fotoaparátu iPhonu 11.
  • Označuje fotografie pořízené v nočním režimu a pomocí Deep Fusion pod informacemi o snímku.
  • Zobrazuje další podrobnosti o expozicích v nočním režimu v části Informace o fotoaparátu.
  • Zobrazuje položky mimo hledáček kamery v seznamu položek, jsou-li k dispozici.
  • Možnost Uložit jako... v rozšíření Akce funguje na iOS 13.
  • Vylepšuje kompatibilitu s profilem ProPhoto RGB.
  • Opravuje problém, kdy funkce Úpravy data nevytvořila pro fotografii fotografii bez metadat informace o datu.
  • Oprava chyby, kdy nefungovalo sdílení vnořeného rozšíření Akce v akci.
  • Opravuje problém, který způsoboval selhání systému v iOS 13.1

Stáhněte si Metapho z App Store (zdarma, AIP)