Měření EKG na Apple Watch dorazilo i do České republiky!

Nedávná aktualizace watchOS zpřístupnila jednu z nejvíce očekávaných funkcí pro Apple Watch Series 4 v mnoha evropských zemích, včetně České republiky, Slovenska a Chorvatska.

Čtvrtá generace Apple Watch přinesla mnoho nových funkcí: design se změnil, displej zvětšil a kromě monitorování tepové frekvence byla k dispozici funkce EKG. V Cupertinu takto udělali obrovský krok směrem k vytvoření nejdůležitějšího zdravotního technologického příslušenství.

Funkce představená v září byla spuštěna naživo v prosinci, a to jen v USA. Později s verzí watchOS 5.2 se seznam zemí s podporou měření EKG rozšířil na 23 a nyní k nim s novou aktualizací přibylo dalších šest.

Úplný seznam zemí, kde je měření EKG k dispozici: Belgie, Česká republika, Dánsko, Chorvatsko, Finsko, Francie, Guam, Hongkong, Maďarsko, Island, Irsko, Itálie, Lucembursko, Německo, Nizozemsko, Norsko, Polsko, Portugalsko, Portoriko, Rakousko, Rumunsko, Řecko, Slovensko, Spojené království, Španělsko, Švédsko, Švýcarsko, USA a Americké Panenské ostrovy.

Dostupná jsou i hlášení o nepravidelném srdečním rytmu, což je považováno za jednu z nejužitečnějších funkcí podle největší studie o srdci.

Takže, majitelé Apple Watch Series 4, stáhněte si aktualizaci a testujte!