Máš v iPhonu aplikaci Spotify? S těmito 4 tipy ji využiješ efektivně

Spotify patří mezi nejlepší aplikace pro iPhone. Svědčí o tom počet stažení a vysoké hodnocení uživatelů na App Storu, kde appku zdarma stáhneš. S našimi tipy třeba ušetříš data nebo se snadno dostaneš k omylem smazaným playlistům.

S automatickým vypnutím přehrávání šetříš baterku

Pouštíš si před spaním hudbu nebo podcasty a usínáš se zapnutým zvukem? Neplýtvej zbytečně baterkou a nastav si automatické zastavení přehrávání po určité době. Jednak to umožňuje přímo iOS, ale také nastavení ve Spotify.

Pokud chceš zastavit přehrávání čehokoliv po určité době na iPhonu, otevři aplikaci Hodiny, zvol Minutku a nastav požadovaný čas. Systém se tě následně zeptá, co se má stát po uplynutí limitu – zvol Zastavení přehrávání.

Přímo ve Spotify zastavíš přehrávání po určitě době v nastavení aplikace. Zapni libovolnou skladbu a v pravé horní části uvidíš ikonu tří teček. Klepni na ně a ve spodní částí menu najdi Časovač vypnutí. Pak už jen zvol, kdy chceš přehrávání vypnout.

Se Spotify nemusíš plýtvat daty

Tento tip ocení všichni, kteří nemají neomezená data a počítají každý megabit. Na hlavní straně aplikace klikni na ozubené kolečko vpravo nahoře. Otevři sekci Data Saver a tady zvol, s jakými daty má Spotify šetřit.

Na prvním místě se nachází možnost úspory snížením kvality zvuku. Aplikace se i tak postará o maximálně přesné vykreslení audia pro příjemný poslech ve tvých AirPods. Pokud se v tomto nechceš omezovat, zvol část Videopodcasty a Spotify ti stáhne nebo přehraje pouze zvuk bez obrazu.

Smazané playlisty snadno obnovíš

Nechtěná ztráta playlistu zamrzí, zvlášť, když ho tuníš několik let a pečlivě vybíráš ty nejlepší skladby. Ať už šlo o překlik, nebo playlist zmizel z jakéhokoliv jiného důvodu, nezoufej. S naším návodem se k němu zase dostaneš.

Přejdi na web Spotify.com a přihlas se. Vpravo nahoře klikni na svůj profil a zvol Účet. Následně uvidíš v levé části Obnovit playlisty a mezi nimi si vybereš, které vrátíš zpět do svého seznamu.

Uvolni úložiště v telefonu

Aplikace si ukládají různá data do mezipaměti a tím postupně zahlcují úložiště tvého iPhonu. Ani Spotify netvoří výjimku. Pokud bez této appky nedáš ani ránu, může jít až o gigabity dat. Uvolnění místa naštěstí není nic složitého.

Na hlavní straně aplikace zvol ozubené kolečko a přejdi do Uložení. Klepni na tlačítko Vymazat mezipamět a potvrď. Vedle tohoto tlačítka vidíš také Odebrat všechny stažené skladby. Klepnutím na ně smažeš veškeré audio, které sis stáhl pro offline poslech a tím uvolníš další místo.