MacBook Air a MacBook Pro byly aktualizované!

MacBook Air, který byl updatovaný naposledy loni, byl potichu aktualizovaný. Základní model MacBooku Pro se stal výkonnějším a získal také Touch Bar.

Letošní MacBook Air 2019 byl vybaven displejem True Tone, což znamená, že barevný tón displeje se automaticky přizpůsobuje okolnímu osvětlení. Znamená to komfortnější používání laptopu. V technických specifikacích přístroje už žádné další změny nenajdeme.

Základní 13palcový model MacBooku Pro, který byl dosud jediným MacBookem Pro bez Touch Baru, ho nyní má. Přibylo i Touch ID, které mají výkonnější modely, a bezpečnostní čip T2, který měl svou premiéru v MacBooku Air a nyní je součástí všech MacBooků.

Dalším vylepšením je, že 7. generaci 2,3GHz dvoujádrových procesorů Intel nahradila 8. generace 1,4GHz čtyřjádrových procesorů Intel. Zabudovaná grafická karta byla aktualizována na Iris Graphic Plus 645 z 640.

Musíme se však smířit i se ztrátami, protože od této chvíle chybí v nabídce Applu 12palcový MacBook a klasický MacBook Air.

Uvedení 12palcových MacBooků bylo v historii Applu skutečným milníkem, šlo o první zařízení s aktuálním vzhledem MacBooků a s USB-C konektorem. Tato série bohužel nebyla updatovaná od roku 2017.

Jejich hlavní účel byl sporný, neustále byly srovnávány s MaBooky Air, které byly pokládány za praktičtější a levnější. Možná i to je důvod, proč se Apple výrobu tohoto modelu náhle rozhodl ukončit.

Skutečnou ztrátou je ale ukončení klasických MacBoků Air, které si od roku 2008 zachovaly stejný design. Ikonický model žije dál s novým vzhledem, Retina displejem a technologií True Tone.

Díky těmto drastickým změnám je nyní nabídka MacBooků jednodušší a logičtější, protože nyní si můžete vybrat pouze ze tří možností: Retina MacBook Air, MacBook Pro 13" a MacBook Pro 15" s různými funkcemi.

Pokud jste zamilovaní do klasického modelu Air, doporučujeme vám rozmyslet si jeho koupi co nejdříve, dokud jsou k dispozici!