Apple AirTag – malá vychytávka, která najde všechno

Každou chvíli něco hledáš? Opatři předmět AirTagem a s hledáním je konec. Tento gadget najde cokoli, stačí ho připnout k dané věci a do mobilu nebo tabletu ti přijde upozornění s přesnou lokalitou. AirTag také využiješ doma na odložené předměty, protože je během chvilky provozní a tím prozradí jejich polohu.

Co je Air Tag a jak funguje

Apple nevyvíjí jen iPhony, MacBooky, iPady nebo chytré hodinky. Na jaře 2021 představil praktický lokátor AirTag. Jeho funkce je jediná – najít ztracený předmět. Stačí ho připnout na klíče, vložit do batohu nebo třeba peněženky. Záleží na tobě, co potřebuješ pohlídat.

Tento gadget spolupracuje s aplikací Najít, kterou zdarma stáhneš z App Store, pokud ji ve svém zařízení nemáš. AirTag lokalizuje vybrané věci pomocí appky dvěma způsoby:

  • Prozvoněním – v aplikaci Najít klepni na „Přehrát zvuk”. Z hledaného AirTag se ozve prozvonění. Ideální, pokud víš, že hledaný předmět je odložený někde poblíž.
  • Vyhledáním v mapě– zapomněl jsi peněženku na druhém konci města? S AirTagem ji během chvilky lokalizuješ. V appce klepni na „Najít“ a na mapě uvidíš přesnou polohu předmětu.

Zprovozníš ho velmi snadno, AirTag rozpozná iPhone nebo iPad a na obrazovce vyskočí okno s tlačítkem pro spárování. Stačí jedno klepnutí a máš AirTag připravený k lokalizaci. Pokud máš lokátorů víc, můžeš je pojmenovat, abys věděl, který lokátor hlídá jaký předmět. Kromě iPhonu a iPadu ti s lokalizací pomohou také Apple Watch – dojde ti notifikace s informacemi o ztraceném předmětu.

Veškeré údaje vidíš pouze ty

Co když ztracený AirTag někdo najde? Nemusíš se bát, nezíská tím žádné informace. Polohu můžeš vidět jenom ty, protože data se do samotného AirTagu neukládají. Informace se nedozví ani nikdo z Applu, protože vše prochází důkladným šifrováním. Stejně tak je skrytá identita zařízení, které je s AirTagem spárované.

Baterka vydrží rok a polití AirTag nerozhodí

AirTag se může pochlubit skvělou výdrží baterie, zvládne totiž přibližně rok provozu bez nabíjení. Výměna za novou je velmi snadná, zvládneš ji sám, stačí odšroubovat ocelový kryt a vložit novou 3V knoflíkovou baterii CR2032. Seženeš ji v obchodech s elektronikou či supermarketech.

Co když omylem upustíš klíče s AirTagem do kaluže nebo je poliješ? Nic se neděje, konstrukce je voděodolná. Také se do útrob nedostane prach.

Zalíbil se ti AirTag? U nás v iSTYLE ho pořídíš buď po jednom nebo ve výhodnějším balení po 4 kusech. Navíc je můžeš opatřit příslušenstvím – barevným poutkem či klíčenkou pro snadnější rozlišení. Od teď už se ti nic neztratí.