Jak zapnout oznámení o pomalém srdečním tepu na Apple Watch

Vaše inteligentní hodinky Apple Watch vám pomohou pečovat o zdraví vašeho srdce. Nositelné příslušenství vás může upozornit, když vaše srdeční frekvence překročí nebo klesne pod stanovený práh.

Upozornění na nízkou srdeční frekvenci se poprvé objevilo v systému watchOS 5, který vyšel 17. září 2018. Než budete moci využít této vzrušující schopnosti, ujistěte se, že vaše Apple Watch používá alespoň software watchOS 5 nebo novější. Stačí se podívat do složky Moje hodinky> Obecné> Aktualizace softwaru v doprovodné aplikaci Watch na spárovaném iPhonu.

Systém watchOS 5 je možné instalovat na hodinky Apple Watch Series 1 nebo novější, funkce Oznámení o pomalém srdečním tepu vyžaduje model Apple Watch Series 2 nebo novější.

Vaše frekvence srdečního tepu by neměla být vysoká, když jste se několik minut nepohybovali. A váš srdeční rytmus by měl zůstat pod určitou hodnotou BPM, když jste po dobu 10 minut v klidu. Pokud máte příliš nízké nebo příliš vysoké BPM opakovaně, může to indikovat vážné zdravotní komplikace.

Nízká srdeční frekvence po nějaké době klidu a zejména hned po probuzení je obecně dobrým signálem. Znamená to, že nejste unavení a vaše srdce je v dobrém stavu. Srdeční rytmus, který se zdá být příliš nízký, může znamenat, že vaše srdce nepumpuje do systému dostatek krve. A to může být známkou vážnějšího problému.

Ve výchozím nastavení jsou upozornění na nízkou srdeční frekvenci vypnuta, ve vašem iPhonu je můžete ručně zapnout.

  • Ve spárovaném iPhonu s iOS 12 nebo novějším otevřete doprovodnou aplikaci Watch.
  • Klepněte na kartu Moje hodinky.
  • Vyberte ze seznamu Srdce.
  • Zaškrtněte Pomalý srdeční tep a poté vyberte požadovanou prahovou hodnotu BPM.

Můžete si vybrat z následujících možností:

  • Vypnuto
  • 40 BPM
  • 45 BPM
  • 50 BPM

Pro většinu lidí je výchozí hodnota přibližně 40 BPM.

Nyní hodinky budou čas od času analyzovat váš srdeční tep a pošlou vám upozornění, pokud srdeční frekvence klesne pod zvolenou prahovou hodnotu.

Učiní tak pouze v případě, že se zdá, že jste neaktivní alespoň 10 minut. Při prvním otevření nabídky Srdce vám hodinky vám nabídnou, abyste zapli tato oznámení o srdeční frekvenci. Díky tomuto jednoduchému nastavení můžete snadno pečovat o zdraví vašeho srdce...