Jak vynutit ukončení aplikací Apple Watch

Aplikace najednou zamrzne, vůbec neodpovídá, nebo ji dokonce ani nemůžete otevřít? Už na ni nemusíte bezúčelně poklepávat. Ukážeme vám, jak vynutit ukončení neposlušných aplikací ve vašich Apple Watch a jak je resuscitovat.

Jak se říká skoro u všeho, “je na to aplikace”. Vzhledem k tomu, že App Store otevřel své brány už v roce 2008, příliv aplikací nekončí. Kromě zařízení, na kterých běží operační systémy iOS a macOS, nemohou chybět ani zařízení s watchOS. V současné době můžete stahovat tuny aplikací z Watch App Watch.

Když poprvé připojíte svoje nové Apple Watch k iPhonu, jako součást procesu nastavení se okamžitě objeví aplikace, které máte již v telefonu nainstalovány a jsou k dispozici také pro Apple Watch. To je docela příjemné řešení, abyste se mohli rozhodnout, které z nich potřebujete na vašich hodinkách. Vámi vybrané aplikace jsou automaticky nainstalovány.

V sekci App Store v aplikaci Watch najdete mnoho aplikací, které jsou specificky přizpůsobené hodinkám, a určitě najdete tu, která splní všechny vaše požadavky. Pokud vybíráte z Watch App Store, postup je stejný. Aplikace se nejprve stáhne do telefonu a pak bude automaticky nainstalována do vašich hodinek. Takže obě verze jdou ruku v ruce.

Vývojáři ale občas považují verze pro hodinky těch aplikací, které dokonale fungují na zařízeních iPhone nebo iPad (např. Messenger), za odstrkované nevlastní sourozence. Proto se stává, že v porovnání s mobilními verzemi nepracují bezvadně. V případě, že se tyto aplikace chovají špatně, prakticky vše, co s tím můžete udělat, je restartovat je pomocí force-quit.

S příchodem nejnovějšího watchOS se obecně známá procedura trochu změnila. Nestačí jen stisknout boční tlačítko, protože to aktivuje funkci nouzového SOS v watchOS 4.

Předpokládejme, že vaše aplikace na Apple Watch zamrzla a nemůžete s ní dělat nic. V tomto případě:

Stiskněte a podržte boční tlačítko, dokud se nezobrazí nabídka vypnutí.
Uvolněte boční tlačítko a
Stiskněte a podržte Digitální korunku, dokud aplikace nezmizí a vy se vrátíte se na ciferník hodinek.

Aby bylo úplně jasno, aplikace zůstane v doku, ale všechny informace, které jsou v paměti uloženy, budou smazány. Až opět klepnete na aplikaci, spustí se úplně znovu.

A malá zajímavost na konec: tím, že zavřete všechny aplikace běžící na hodinkách, nezkrátíte dobu výdrže baterie. Je to stejná pověra jako v případě iPhonů a iPadů. Věřte mi, watchOS šetří baterii víc, než byste si mysleli. Kromě toho se v případě, kdy aplikace pravidelně startuje od nuly, spotřebovává ještě více baterie, ve srovnání s tichým chodem na pozadí.

Když zjistíte, že špatná aplikace zkracuje život z baterie, měli byste určitě zasáhnout, buď vynuceným ukončením aplikace nebo vynuceným restartováním zařízení. Chcete-li tak učinit, stiskněte a podržte boční tlačítko a Digitální korunku, dokud vaše zařízení nezčerná, a uvolněte stisk, až se objeví logo Applu.

Save