Jak vymazat historii Siri a vypnout sdílení audionahrávek Siri

Systém iOS 13.2 přináší uživatelům další možnost, jak chránit své soukromí. Odteď se mohou rozhodnout, zda chtějí ukládat historii svých interakcí se Siri a zda povolí sdílení audionahrávek Siri.

Když používáte Siri a diktování, záznam toho, co vyslovíte, se odesílá spolu s dalšími údaji Siri do Applu, aby vaše požadavky mohly být zpracovány. Údaje jsou odesílány s náhodně generovaným identifikátorem zařízení – nejsou spojeny s vaším Apple ID, emailovou adresou ani žádnými jinými údaji, které může Apple shromažďovat, když používáte další služby.

Systémy iOS 13.2, iPadOS 13.2, watchOS 6.1, tvOS 13.2, MacOS Catalina 10.15.1 a novější vám přinášejí možnost vymazat hlasové interakce se Siri a diktování, které jsou spojeny s náhodným identifikátorem zařízení a uchovávány maximálně šest měsíců.

Chcete-li vymazat historii Siri a Diktování na svých zařízeních, aktualizujte zařízení a pak postupujte takto:

  • Na iPhonu, iPadu nebo iPodu touch, otevřete Nastavení> Siri a hledání a klepněte na Historie Siri a diktování. Pak na Vymazat historii Siri a diktování.
  • Na Apple Watch otevřete Nastavení, klepněte na Siri a potom na Historie Siri a diktování. Pak na Vymazat historii Siri a diktování.
  • Na Apple TV otevřete Nastavení> Obecné> Historie Siri. Potom zvolte Vymazat historii Siri a diktování.
  • Na HomePodu otevřete nastavení HomePodu v aplikaci Domácnost a klepněte na Historie Siri. Pak na Vymazat historii Siri a diktování.
  • Na Macu otevřete Systémové nastavení a klepněte na Siri. Potom zvolte Vymazat historii Siri a diktování.

Vymazání historie Siri a diktování smaže pouze ty interakce, které jsou propojeny s náhodným identifikátorem. Tento náhodný identifikátor zůstává přiřazen k historii vašich žádostí po dobu šesti měsíců. Po uplynutí této doby se toto propojení vašich žádostí a náhodného identifikátoru zruší. Historická data mohou být v anonymní podobě uchovávána až dva roky, aby Apple mohol vyvíjet a vylepšovat Siri, diktování a další funkce pro zpracování řeči, jako je například hlasové ovládání. Určitá část analyzovaných žádostí bez náhodného identifikátoru může být uchovávána déle než dva roky kvůli dalšímu vylepšování Siri.

Jak vypnout sdílení audionahrávek Siri

  • Na iPhonu, iPadu nebo iPodu touch otevřete aplikaci Nastavení.
  • Přejděte dolů na Soukromí.
  • Přejděte dolů a klepněte na Analýza.
  • Pokud nechcete, aby Apple analyzoval vaše nahrávky, vypněte přepínač Vylepšovat Siri a diktování.