Jak vymazat data Touch Baru na MacBooku Pro

Někdy je potřeba znovu nakalibrovat inteligentní Touch bar v MacBooku Pro. Ukážeme vám, jak vyresetovat uložená data a začít znovu.

Volitelný OLED Touch Bar představený v nové řadě MacBook Pro v roce 2016 znamenal zcela nový způsob správy aplikací. Kromě toho tento inteligentní dotykový panel obsahuje i Touch ID pro MacBooky Pro.

Apple představil Touch Bar takto:

Touch Bar se nachází v horní části klávesnice a dynamicky se přizpůsobuje aplikaci, kterou používáte. Touch Bar je rozšíření klávesnice, poskytuje intuitivní klávesové zkratky a ovládací prvky pro aplikace přesně v tom okamžiku, když je potřebujete.

Pokud se během používání setkáte s jakýmikoliv problémy funkcí Touch Baru nebo Touch ID, musíte před odesláním do servisu vymazat uložené údaje a restartovat jej.

Je důležité si uvědomit, že když budete postupovat podle níže uvedených kroků, všechna data uložená v Touch Baru a Touch ID budou vymazána.

  • Restartujte počítač v Recovery mode, tedy při restartu dlouze stiskněte klávesy Command (⌘) + R.
  • Až se počítač nastartuje, můžete tlačítka pustit.
  • Když se objeví okno Utilities MacOS, v horním panelu nabídek zvolte nabídku menu> Terminal.
  • V novém okně Terminalu zadejte následující příkaz: xartutil -erase-all a stiskněte klávesu Enter.
  • Zde máte šanci změnit názor zadáním “no” do okna Terminalu. Pokud zadáte “yes” a stisknete Enter, počítač se okamžitě restartuje.

Chcete-li si být naprosto jisti, můžete zkontrolovat, zda je vaše nastavení skutečně nové. Přejděte na Předvolby systému> Touch ID a, pokud vám systém nabídne nastavení nového otisku prstu, proces byl úspěšný.